Šta je novo?

List computer service

Ne znam da li je List zadrzao svoj servis ili je sve palo na EWE kao novog vlasnika. Za List-ov servis ne znam kako funkcionise poslednje 3-4 godine. Ukoliko se radi o EWE-u svakako ces ostati bez nerava. Ostalo cu ti objasniti na private, a citaoce teme pozvati na bojkot firme koja ima ocajnu reklamacionu politiku zahvaljujuci ljudima koji je vode.

Chekaj bre Mihajlo, ja sa tim Ewe-om prevalih brdo robe i nikada nikakvu frku sa garancijom nisam imao...Ne kontam o chemu prichash....

Znachi da se spremim na okrshaj sa EWE-om imam dosta hardova uzetih kod njih, ni jedan nije otkazao, jedan mi je specijalno vazan poshto sam njega dao jednoj specijalnoj mushteriji, bio bih spreman na sve.
Baci mi info na PM oko tvog sluchaja, chisto da znam da li da nastavim da uzimam tamo ili da prestanem.

I samo jednu stvar da te pitam...U EWE-u smo se sreli mali milion puta...Shto onda uzimash robu od njih ako su ovakvi i onakvi?

Ja i dalje uzimam robu od EWE-a, ali u visestruko manjem obimu nego lane, a trudim se da proizvode koji su njihov uvoz uzimam preko drugih, da se ne bih mlatio sa reklamacijama na iste kod njih. Kao prodavac znas koliko znaci brzina i kvalitet resavanja reklamacije. Po tom pitanju se utapaju u sumornu sliku srpske poslovnosti. Kada kupujes, dobrodosao si, ali kada je reklamacija u pitanju kao da si otisao u najbirokratskiji SOUR iz Titiovog vremena. Trudim se da me musterija smatra kvalitetnim prodavcem i ne mogu da dozvolim da mi prethodni u lancu kida nerve i kvari posao svojom neposlovnoscu. Konkretan primer, flash disk kupljen proslog maja, riknuo negde u avgustu, reklamacija razresena oko 45-og dana. Dobijem flash koji je popravljen (pri tom lose sastavljen), stavim u masinu, isto sto mi je musterija i prijavila... odlepim. Vratim jos jednom disk, ponovo reklamacioni postupak. Posle dvadesetak dana dobijem disk kao zamenu. OK, rekoh, sta je bilo bilo je, stvar resena. Nakon par dana, kupac mi uz drugu robu trazi i jedan flash disk. Ne budem lenj da disk samo proverim na radnoj masini. Opa, Properties kaze 64MB (disk 256MB). Obrni, okreni 64MB. Ubacim u laptop 64MB. Izvinim se kupcu, pokazem na flash od 512MB, ali covek je hteo 256. Ode kupac, pogledam ja flash disk, na ambalazi jasno pise 256MB, prijavljuje raspolozivih 64MB, a u njemu (providni Supertalent) cip od 512MB. Da nije tuzno, bilo bi smesno. Pozeleo sam da ga nabijem u d*pe onom ko mi je dao kao zamenu. Vratim disk sa komplet ambalazom i glasno i jasno zatrazim nov, ISPRAVAN disk. Proslo 15-ak dana, odgovor strpi se bice sledece nedelje, pa je onda bilo u utorak, pa u cetvrtak, pa sledeci ponedeljak... Dobijem konacno disk negde krajem januara, dolazi decko iz magacina i donosi samo flesic. Pitam, sta je sa ambalazom (nista sto nije kompletno se ne prima na reklamaciju), on kaze sada ce da proveri (obojica znate ko je zaduzen za reklamacije u EWE-u) i vraca se sa odgovorom "pa doneo si disk bez ambalaze". Sve sam isterao na svoje, dobio konacno ispravan disk negde krajem januara. Garancije ostalo jos 3,5 meseca. Osoba kojoj bih bez pardona dao sut kartu iz firme je Aleksandra (head operator za reklamacije), jer je operisana od lepog i pristojnog ponasanja.
Ovo je osvrt samo na ovaj segment poslovanja EWE-a. Postoji i drugi veoma bitan, ali nije vezan za ovu temu, pa o njemu necemo ovde.
Ista firma uposljava i nekoliko kvalitetnih radnika i nadam se da nece jos dugo biti robovi druge, losije strane.
U medjuvremenu, ima firmi koje cene i postuju svoje stalne musterije.

Nemam pojma, ja stvarno nikada nisam imao frke sa EWE-om shto se reklamacija tiche, a imao sam ih podosta obzirom na to koliko sam robe uzeo tamo. Dodushe, Aleksandra jeste sluchaj za sebe

Godinama saradjujem sa EWE-om i uvek je sve bilo maksimalno korektno...
Garancija/servis/prodaja/profesionalnost - sve je kako treba...

Ljudi kupim BT, posle 6-7 meseci ne radi, odem u Listov servis na Sluzbeni put, serviser ustanovi kvar i kaze da ce me zvati. To je bilo 13.10.2004. Ja se njima javljam 27.12.2004 i pitam da li ce moja reklamacija biti resena, kazu nismo mogli da odemo do Ada Computersa posto cemo da se selimo pa se vi javite 15.01.2005. Ja budem fer pa im dam fore do tada. Onda se javljam a oni se preselili u Cvijicevu. Zovem tamo 01.02.2005 lik mi kaze: "dajte mi vas broj mobilnog pa cu vas zvati". Da li me je zvao do danas?! Cak se i ne javljaju na taj broj koji sam dobio. Ako neko ima sadasnji njihov broj servisa neka ga napise. Toliko o svetskoj firmi List. SLEPCI, ne profesionalci i jedna od naj neprofesionalnijih firmi, koja za 20-tak eura gub i ime. SRAMOTA

Ovo je jedan od najkorisnijih INFO-a koje sam procitao na forumu!

Hvala, momci !!!

Citam i zapanjen sam kada neko kaze da je dobro prosao sa reklamacijama u EWE-u. Jedino se u Mihailovoj prici prepoznajem, slicni problemi ko on. :)

A za Aleksandru se slazem na lomacu...

Cekajte samo ponedeljak, ima da pukne bruka kada budem otisao u List. Al' da ne gresim dusu, nisu oni jedini, ima i drugih sa slicnim ispadima ali ovoga puta necu da ih pominjem.

Meni se desilo da su mi dali i845 plocu umesto i865 i sa su me posle toga ubedjivali da je to moja greska (sve je bilo upakovano u kuciste i verovao sam im da je unutra ono sto sam naruci i PLATIO!)...

@Twix & mitnick
Dobro je po vas da su vam iskustva kakva jesu. Nekada je ta firma izgledala drugacije. Reklamacije nisam morao da jurim, vec su me zvali. Status dilera nije imao prolaznik pored firme...Vidim da su nam i standardi razliciti po pitanju kvaliteta usluge.
Ja nisam neko ko je na ta vrata krocio 3 ili 5 puta. Zahtevam i ocekujem samo ono sto se i od mene kao prodavca ocekuje. Beskrajno sam strpljiv i razuman, ali to ima svoju granicu. Deo firme zna zasto vise ne dolazim, ali dok se sporan deo kolektiva ne promeni, apsolutno cu ih bojkotovati. Nece propasti zbog mene ili trojice dilera, ali bez nas deset i 5 jacih firmi hoce. Cuvam etiku posla i na osnovu jednog slucaja se ne bih okomio ni na koga, saradnja podrazumeva tolerantnost svih strana. Kada dara prevrsi meru i ovaj vid antireklame je jeftin. Nadam se da dolaze svetliji dani za sve kupce u Srbiji i da ce se svest podici na visi nivo. Valjda ce i ova soba postati ogledalo domaceg trzista.

@mihailo

Hm,pazi ja nisam diler,ali sam dosta kupovao u EWE-u i slicno.E sad,mogu ce je da to vise i nije to jer sam ja to radio pre oko godinu dana,a od tada nisam.
Ko zna,mogu ce je da se posle toliko vremena nesto i promenilo,jer kod nas u Srbiji cim neka firma dozivi poslovni BooST,odmah skartuje na kvalitetu samog odnosa sa pojedniacnim kupcem...
Znaci,nista ne osporavam,i svasta je moguce...

P.S.Jer pricamo o istom EWE-u gde je Perica gazda? (ul. Cvijiceva)

Postoji zakonska regulative gde je firma duzna da u roku od 45 dana ukoliko kvar ne otkloni, kupcu preda nov ili polovan i slican po karakteristikama, proizvod koji je reklamirao. To svi znamo a i pise u garantnom listu. Meni je zao sto moram da kudim i da pljujem po nasim firmama ali posle 5 meseci mi se smucilo i od sada svaku neprofesionalnost cu izneti u javnost, pa neka ljudi zaposleni po firmama pocnu da citaju i slusaju kritike i probleme kupaca, jer ce jedino tako moci da razrese probleme sa kojima se suocavaju. Verujem da je sve to usled nestrucnog kadra koji radi po nasim racunarskim kucama.

@Twix
Upravo je taj period u pitanju (cca. godinu dana) i verujem da je posledica naglog rasta u finansijskom smislu. Zanemareni su faktori kvaliteta usluge po principu "sada sve ide samo od sebe".
@Silverrider
OBAVEZNO zahtevaj nov proizvod (mada ga vise nemaju) u ponudi. Uzmi nesto u toj vrednosti. Telefon je 3291-700, pa reci da ti je potreban info vezan za reklamaciju.

Ja nisam prodavac samokrajnji kupac ali sam imao neprijatno iskustvo (posredno) sa EWE. Negde sredinom januara sam u jednoj firmi kupio Plextor DVD-ROM PX-116A3, koji je prodavac uzeo preko Imtela, ali je generalni uvoznik i zastupnik EWE od koga je i Imtel uzeo (na kesici je bila nalepnica EWE uvoznik).
Stvar je u tome da su svi iz te serije neispravni. Konkretno kod mene Abit NF7-S zaglavljuje masinu povremeno. Reklamiram ja to prodavcu, on okrene EWE i trazi nekog iz servisa. E sad mu taj serviser lepo objasni da dokazano ne rade na nforce 2 chipsetu. Bas "egzotican" i vrlo "redak" chipset. Rade samo na Via chipsetu. A na primer ne rade ni na starom BX chipsetu licno sam proverio.
Znaci ovde se radi o namernom uvozu poluispravnih, neispravnih, neproverenih (kontrolom kvaliteta) ili slicno (sivi izvori) da bi se povecao profit na uredjajima koji su generalno jeftini i polako nestaju kao sto su obicni DVD playeri. Sta kada su u pitanju skuplje stvari ? Ko kod nas uopste moze da kontrolise puteve uvoza harware-a. Nije bez razloga hardware kod nas relativno jeftiniji nego u Evropi. Ko zna sta mi u stvari kupujemo sem recimo kad su u pitanju box procesori i sl. sto je fabricki zatvoreno.

Evo ja sam par stvari pokupio odande, recimo Gericom laptopove... Jedna maksimalno ozbiljna i lovarna musterija koja je stigla iz USA da zivi ovde, dodje kod mene, prodam mu laptop (neki Intel 2.8, bas je bio nabudzen) za nekih 1500 eura, svi srecni i zadovoljni. Posle mesec dana se covek vraca, kaze greje mu se laptop (u medjuvremenu me je preporucio ljudima, napravio sam super posao zahvaljujuci njemu)... Riknuo kuler na CPU... Nista, uzmem ja laptop, vratim ga u EWE... To je bilo tamo negde pre dva meseca... Jos uvek nista. Svaki dan zovem, zvacemo vas sutra, zvacemo vas u ponedeljak, znate serviseri su pokusali ovo, ono, ali ipak cemo vas zvati sutra... I naravno, ni jednom jos oni nisu nazvali, nego ja svaki dan zovem. I opet nista. Covek me je kontaktirao par puta, bukvalno sam za malo izgubio najbolju i najposteniju musteriju do sada zbog njih... Morao sam JA iz svog dzepa da izvadim pare i da mu dam u zamenu (na koriscenje) novi laptop, dok mu se ovaj ne vrati... A trebalo je samo zameniti je*eni kuler... Ko zna kako ce da se zavrsi...

Retko citam duge postove, ali ovde sve procitah. Da i ja kazem koju rec.

Za pocetak da napomenem da se ne bavim prodajom hardware-a, vec da odrzavam racunare u nekoliko firmi i da obezbedjujem komponente za njihove potrebe (za firme i njihove zaposlene) tako da sklopim desetak racunara mesecno i prodam jos poneku komponentu pored toga. Dakle, nista mnogo, ali na nekoliko mesta dobih kvazi dilerske cenovnike.

Short version: da, i ja sam ugalvnom imao problema sa reklamacijama. Citaj dalje, samo ukoliko te interesuju detalji.

Long version: krajem 2003. godine kupim 10+ komada HP stampaca (uglavnom 5150) kod njih i skoro svi su imali onaj trokraki kabal za za struju. Posto nije postojala mogucnost da kod njih kupim regularne kablove, predlog je bio "odseci taj sto je visak i radice". Ajde dobro (nabavim kablove na drugom mestu).
Ispostavi se da jedan HP5150 ne spusta onaj deo gde se stavlja kertridz. Odnesem ga na reklamaciju, kazu saljemo ga u HP, to ce da potraje. U narednih 2 nedelje sam odlazio 4x kod njih, stampac je sve vreme stajao tako da se vidi kroz ono staklo kada sedis na narandzastoj stolici/fotelji. Ukazem im na to i stampac je NEGDE odnet. Posle 60 dana sam poceo da se interesujem sta se desava. Posle 90 dana sam digao frku, pa su mi rekli zovemo te sutra. Dva dana kasnije sam isao po neku drugu robu i oni opet nemaju pojma. Posle nekoliko minuta rasprave se pojavio Goran (direktor, Pericin brat...ili tako nesto) koji je rekao da cu sutra imati svoj stampac. Stvarno, javili su mi sutradan da me ceka. Sve je trajalo nesto preko 100 dana.

Manje neprijatne situacije preskacem (izgrebani ADI monitori, izlomljena postolja za iste...uglavnom su menjali te stvari bez problema)

Odnesem jednu MX4000 128MB na reklamaciju, brlja boje. Vrate mi je 2-3 nedelje kasnije. Ista kartica, neki kontakti prelemljeni. Kartica je radila nekoliko dana i prestane da radi u potpunosti. Odnesem je u decembru ponovo (zapisu da je vec bila bla bla bla). Polovinom januaru su poceli da rade, kazu bice reseno. Kraj januara, kaze frka oko PDV-a, bice reseno. Pocetak februara, e sada je reseno, ali nemam takve kartice, vec mozemo da te razduzimo finansijski. OK. Kakve karitce ima, da kupim. Kaze ima MX4000 sa 64MB. Dobro, mislim, taman ostajem neki evro u plusu s obzirom da sam ja kupcu vec dao drugu karticu, a ova 128MB mi nije potrebna, ALI razduze me po ceni od decembra (tada je reklamacija predata), a naplate po ceni od januara. U prevodu, kartica sa 64MB rama manje me je kostala nekih 5-6 evra vise!

U jednoj kupovini polovinom januara se ispostavi da sam dobio 2x256MB PQI koji su potpuno neispravni. Ne moze da digne OS, GoldMem se raspade od gresaka, Memtest86 takodje. Sve testirano na Gigabyte 7VAXP, Asus A7V8X-X i jednoj MSI 845 ploci da ne bude da je problem VIA. Odnesem chipove sutradan, daju mi odmah nove, ali ja za svaki slucaj kupim i 2 Kingstona (naravno, godinu dana garancije, bez obzira sto imaju sticker naseg uvoznika koji daje life time). Dodjem kuci, ni ove dve PQI ne rade (isti simptomi), ubacim u masine Kingstone i sve radi, memorije ispravne na testovima (masine na kraju isporucim sa nekim SpecTek memorijama; sve radi). Cujem se sa njima telefonom i predloze mi da mi vrate pare za te memorije, jer su 4 komada bila neispravna. Ja kazem OK.
Dve nedelje kasnije, saznajem da na stanju u EWE imam neki minus od preko 100 evra. A? Uvek sve odmah platim! Kaze, imas na stanju 4 memorije! Kako? Zovu servisere, dolazi momak i kaze, licno sam testirao sva 4 chipa i sve je potpuno ispravno. A?!? Sta?!? Kako?!? Donesem memoriju kuci. Ovog puta nije bilo potrebe da se testiraju na vise ploca, jer su na prvoj sve bile savrseno ispravne!!! Ajde da sam ja trazio da mi vrate pare, vec sami nude, a onda mi menjaju memoriju. Chemu to?!?

Takodje u januaru, jedna Asus A7V8X-X ploca mi je bila neispravna (kad i ona memorija....imao sam ovde novih komponenti za vise racunara, pa sam mogao sve da kombinujem/menjam/isprobavam). Kada se stavi HDD sa OS-om, zakuca na pola dizanja, kada pokusas da dignes nov OS, BSOD na samom pocetku. Sutradan odnesem, ali nema sanse da dobijes zamenu, jer to moraju da salju dobavljacu. OK, daj mi novu. Opet dobijem predlog da mi razduze racun kada stigne zamena za onu plocu. Meni odgovara. Odlazio sam jos 2-3x posle toga kod njih, nemaju pojma sta je sa plocom, do Alkesandre ne mozes da dodjes (navodno, jedino ona moze da da korektnu informaciju), dogovorim se sa Jelenom (colovic...iz Lista) da je pozovem telefonom za koji dan, pa da vidim sa njom. Ona me opet preusmeri kod Aleks,a ona opet nema pojma o cemu je rec. Posto sam bio (blago) neprijatan, pomenuo prethodne probleme sa grafickom i memorijom, Aleks mi je vratila na racun pare u vrednosti te ploce.

Hteo sam da odem da uzmem jedan SKY player (doplatim koliko) treba, dovedem racun na nulu i da zaboravim da postoje, ali se bojim. Da mi ne kazu da imaju neke moje ISPRAVNE komponente na reklamaciji....od pre 3 meseca.

E, da, ova poslednja Asus ploca (sto sam naknadno kupio) ne saradjuje sa FX5x00 karticama (nebitan proizvodjac i verzija kartice). Resetuje se. Sa MX440/4000 i GF2 rade korektno, pa sam je ostavio u jednoj takvoj masini, da ne stvaram sebi stres. Znam da nije do njih sto je ploca neispravna, ali imam utisak da bi zamena bila nocna mora.

Jos me Jelena (plava) pita:"Nema te nesto? Sto ne dolazis kod nas?"....eeeee....

Ma Jelena (plava) je lav i vrlo dobro zna situaciju. Dva puta je ni kriva ni duzna istrpela moj izliv besa, jednom u EWE-u, jednom preko telefona. Najbezbolnije resenje ostaje bojkot firme i antireklama.

Moguce je da su uveli to smaranje kupaca oko reklamacija kada je neki lik ispalio Sanju (sada je u maloprodaji) za 7 chipova memorije. Tvrdio je da je njoj predao 7 chipova neispravne memorije, a ona kaze da to nikada nije primila i sta ce njoj neispravna memorija.
Ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim kako se prica zavrsila, ali tip je dobio memoriju, a Sanja kaze da ce joj kompletan iznos odbiti od palte. Posle toga je Aleks postala jedina zaduzena za priamnje reklamacija i izdavanje reversa za iste (do tada je bilo nekad dobijes revers nekada ne). Evo, ja ovde imam jedan koji mi stoji od proslog aprila, atu memroiju sam podigao....da odem opet da je trazim? :)

O cemu pricamo ovde? Pa svi ste pametni i znate da se u Ewe-u prodaju jeftine stvari koje su malo jeftinije od ostale ponude (sem, naravno, Plextor-a). Pa ko hoce da prodje skuplje, nek kupi jeftino! Sto ti nisi kupio Toshibu laptop, vec si uzeo Gericoma? Ne razumem, eto, ima TFT (bilo je) Gericom monitora po 240EUR (sa PDV!!!) 17" i sta sad? Ugradis se 50EUR na isti i cudo je ako ne radi? Ili sta da se ocekuje od KME miseva i tastatura i zvucnika od 2EUR ili memorija i HDDova u kesicama??? Pa topic nije fer uopste, i u Imtelu sam ostavljao memorije i ploce na reklamaciju i zaboravljao na njih po 2-3 meseca, pod parolom, "pa ti treba sve da imas po 2 kom, da musterija ne ceka, a mi kad resimo, resimo!" Prica se zavrsava tako sto lepo tamo ne kupujes (ajd sad) i to je to. Mislim mogu da pljujem i Compart i Bel i Desk i HLC i TNT, al sta, ajde onda da valjamo ribu!

Zveki, tvoj je izbor sa kim ces saradjivati. To sto ti je normalno da u Imtel-u ostavis memoriju je samo tvoja stvar. Vecini taj vid saradnje ne odgovara i zbog toga se rasprava i razvila. Kada smo se vec dohvatili Imtel-a, u zadnjih tri meseca su vise nego azurni i stvari koje su njihov uvoz razresavaju rekordno brzo, a to im sigurno nije easier way. Treba li da budemo srecni ako se stvar resava u granicama zakonski propisanog roka? Treba li da garancije budu fiktivne ukoliko se radi o robi nizeg kvaliteta? To je problem uvoznika i nase drzave u smislu kontrole kvaliteta i kasnijeg sporenja na sudu ukoliko do toga dodje.
Dok svest kupaca i prodavaca bude na nivou tvoje, dotle cemo i imati ovakve probleme i Srbiju medju medju sljivama, a ne na CeBit-u i u EU.

ma nije samo problem u firmama, vec i mi, kupci, moramo da se promenimo. mislim upravo na ovo o cemu je zveki pricao. evo, skoro sam nosio plochu na reklamaciju u PcHouse. ploca iznenada crkla, ja je odnesem. ostavim kod njih, oni kazu, ostavi nam broj, zovemo te cim vidimo o cemu se radi. nije proslo sat vremena, oni me zovu, kazu da je ploca otisla, poslali su je na zamenu... proslo je 10 dana (ja sam u medjuvremenu zvao jednom, cisto informativno da vidim kada ce biti), i oni me zovu da mi kazu da je nova ploca stigla i da dodjem da je pokupim. i ja tu odusevljen sto je to proslo tako brzo, bez ikakve dreke i galame kako to obicno ide. srecan sto nisam morao da cekam (bar) 45 dana...
U tome je problem, sve je zavrseno kako treba i to izuzetno brzo (uz njihovo izvinjenje sto sam morao da cekam i tih 10 dana jer im je nestalo abit-a), i to je meni bilo totalno cudno, umesto da to shvatim kao naj normalniju stvar. e na to mi, kupci, moramo da se naviknemo, a ne da smatramo za normalno ako nam vrate proizvod za koji smo dali pare posle 2-3 meseca...

Borko je napisao(la):
Ja nisam prodavac samokrajnji kupac ali sam imao neprijatno iskustvo (posredno) sa EWE. Negde sredinom januara sam u jednoj firmi kupio Plextor DVD-ROM PX-116A3, koji je prodavac uzeo preko Imtela, ali je generalni uvoznik i zastupnik EWE od koga je i Imtel uzeo (na kesici je bila nalepnica EWE uvoznik).
Stvar je u tome da su svi iz te serije neispravni. Konkretno kod mene Abit NF7-S zaglavljuje masinu povremeno. Reklamiram ja to prodavcu, on okrene EWE i trazi nekog iz servisa. E sad mu taj serviser lepo objasni da dokazano ne rade na nforce 2 chipsetu. Bas "egzotican" i vrlo "redak" chipset. Rade samo na Via chipsetu. A na primer ne rade ni na starom BX chipsetu licno sam proverio.
Znaci ovde se radi o namernom uvozu poluispravnih, neispravnih, neproverenih (kontrolom kvaliteta) ili slicno (sivi izvori) da bi se povecao profit na uredjajima koji su generalno jeftini i polako nestaju kao sto su obicni DVD playeri. Sta kada su u pitanju skuplje stvari ? Ko kod nas uopste moze da kontrolise puteve uvoza harware-a. Nije bez razloga hardware kod nas relativno jeftiniji nego u Evropi. Ko zna sta mi u stvari kupujemo sem recimo kad su u pitanju box procesori i sl. sto je fabricki zatvoreno.

Brate, postoji li resenje za taj problem na Plextoru - tipa promena firmware-a ili sl. Ja imam isti problem - i na nf2/3 plocama i na via plocama. Kod koga si uzeo Plextora, baci mi na PM, da vidim da nije ista firma u pitanju - da se ne cimam badava za BGD po pitanju garancije.

Borko, to shto neka stvar ne radi na odredjenom chipset-u nije krivica prodavca. Da dodje kod mene neki diler i kaze mi:"Daj mi 6800GT", ja bih mu je dao. Da zatim isti taj diler dodje i kaze mi:"6800 karte zezaju sa NF chipsetom, vracam ti je", rekao bih mu:"Shefe, onda je prodaj nekome ko ima i865". Njegov posao je da zna takve stvari, to shto tvoj posrednik ne zna, njegov problem, neka se raspita sledeci put kada bude prodavao komponente krajnjem kupcu. To shto si rekao nema veze s vezom. Prochitaj thread josh jednom, pa onda odgovaraj. Za takve greshke krivi proizvodjacha i njegovu podrshku u otklanjanju takvih neprijatnosti, ne trgovce. Po tome shto ti prichash bi trebali da odmah zatvorimo sve firme koje imaju 6800 jer toboze "namerno prodaju poluispravne proizvode". Mislim, daaaaj....

Poslednja izmena:
mihailo je napisao(la):
Ma Jelena (plava) je lav i vrlo dobro zna situaciju. Dva puta je ni kriva ni duzna istrpela moj izliv besa, jednom u EWE-u, jednom preko telefona. Najbezbolnije resenje ostaje bojkot firme i antireklama.

mihailo je napisao(la):
Zveki, tvoj je izbor sa kim ces saradjivati. To sto ti je normalno da u Imtel-u ostavis memoriju je samo tvoja stvar. Vecini taj vid saradnje ne odgovara i zbog toga se rasprava i razvila. Kada smo se vec dohvatili Imtel-a, u zadnjih tri meseca su vise nego azurni i stvari koje su njihov uvoz razresavaju rekordno brzo, a to im sigurno nije easier way. Treba li da budemo srecni ako se stvar resava u granicama zakonski propisanog roka? Treba li da garancije budu fiktivne ukoliko se radi o robi nizeg kvaliteta? To je problem uvoznika i nase drzave u smislu kontrole kvaliteta i kasnijeg sporenja na sudu ukoliko do toga dodje.
Dok svest kupaca i prodavaca bude na nivou tvoje, dotle cemo i imati ovakve probleme i Srbiju medju medju sljivama, a ne na CeBit-u i u EU.

Pusti ti moju svest, poradi na svojoj. Mislim procitaj pocetak drugog, a zatim prethodni svoj post. Nit znas s kim pricas nit o cemu. Svasta, i sta sutra ces da odes kod njih i smeskas se cicama, a ovde ih pljujes pod pseudonimom. Toga nema na CeBit-u i u EU.

Mislim, ovaj topic je krenuo stranputicom, da li smo pomogli Silverrider-u to samo on zna, iskreno mislim da ovakva rasprava i antireklama nikome ne moze da pomogne, a pogotovo sto cemo mi "sa sljiva" da je pretvorimo u klasicno pljuvanje konkurencije. Ko se odreko sljivovice neka ga, ko nije :bottle: UZDRAVLJE!

user-u Zveki (izvini za "user" ukoliko ti je to ime), ja nemam pseudonim, ime mi jeste Mihailo (Nikolic) i svojim imenom i prezimenom stojim iza napisanih redova, nisam dvolican, niti si ti vidovit u smislu sta cu ja uraditi sutra i da li cu se i kome smeskati. Nije tvoja briga. Toga na CeBit-u i u EU nema, jer je taj svet davno izvojevao borbu sa neposlovnoscu, a oni koji su opstali imaju cast da se druze i posluju sa gospodinom kupcem, ali zasto bih ti ja to objasnjavao, vidim da znas, evropski si covek.
Ja znam da sam pomogao Silverrider-u direktnim savetom, u cemu se ogleda tvoja pomoc? Ovde nema "pljuvanja" konkurencije, niko ko se u topic-u oglasio nije uvoznik niti velikoprodavac, u pitanju su kupci.
Sve bih ovo sazeo u jedno pitanje. Mogu li ja, ukoliko sam los prodavac, da se ljutim na nekoga ko me je prozvao zbog loseg poslovanja i odnosa prema musteriji???
Odgovorio bih "Da, mogu", ali sta kupca briga za to.

Nazad
Vrh Dno