Šta je novo?

Linx GFLOPS na i7 870

• Začetnik teme Začetnik teme Cwelle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Cwelle

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
709
Da li je ovo u redu ili nije?
Mislim da je mali rezultat, samo mi nije jasno zasto.

Windows XP SP2 32bit

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    130.6 KB · Pregleda: 103
Наравно да је то нормално, кад си на матором ХР-у и то још 32битном. Кад инсталираш 64бит ОС тек ћеш онда видети повећање гигафлопса.

еидт: у принципу, мањак меморије смањује број гигафлопса за 2~3, тако да то не утице много. Додатан проблем који сам превидео је и то што ти меморија није у дуал ченл моду (немаш два модула меморије). Значи, меморија у дуал ченл и 64бит ОС и гигафлопси ће се дуплирати 🙂

Poslednja izmena:
Stavio sam jos jedan modul memorije i rezultat se duplirao.

Nesto mi je mnogo visok napon za taj klok. Ako ti se ne greje cpu na toj voltazi jesi li probao da dignes klok ? Dokle moze da ide sa tom voltazom ?

Mislim da sam morao da podignem napon za jedan podeok za taj klok.

Meni recimo na 4 ghz (ht off) trazi 1.31 V za linx przacinu.

Probao sam sa istim naponom i ht on ali onda je klok bio 3.8 Ghz. Sve stabilno. Temperature za oko 10 stepeni toplije nego u varijanti kako mi sad masina radi (kao u potpisu).

*******o batice, posto ne restartujem komp po par dana. Kad budem restartovao ako se setim napravicu screen biosa.

Imam everest ultimate instaliran.

Ja nista ovde ne vidim.

A i ako vidi, pitanje je koliko je to pouzdano. Sve vezano za napon se gleda i podesava u BIOS-u. Staro pravilo sa izuzetkom za graficku.

Daj screen da vidim kako to izgleda.

Gde ti tamo vidis ocitavanja napona sem za cpu ?

Mislio sam da sad govorimo o aida64 a ne o everest-u ...

Ali ocitavanja o kojima govoris se nalaze u prozoru u pozadini koji je od everesta a ne od aida64.

AIDA64
Vidi se onaj prozor pored na kome pise AIDA64 CPUID a u taskbar-u pise sta? 🙂

Koje najanje imas? zasto ti na 12v grani nizak napon jesi li gledao kolko pada kad opteretis?

Nazad
Vrh Dno