Šta je novo?

Linux

Dzoni_m

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Kako da instaliram muzicku kartu (C-media 8338) koju je linux lepo nasao ali ima problema sa reprodukcjom.Ima li neko drajver za Rokvel 56K hard. za linux?Distribucija je RH. 7.2FX

nesharm je napisao(la):
Za muzicku definitivno nov driver
http://www.cmedia.com.tw/download/8338/OS-e-cmi8338_linux.htm
A za modem...e to malo teze....jeste da je Rockwell 'hardverski' modem,ali cini mi se nije podrzan u Linuxu uopste(ako neko ima driver nek me opovrgne).Ne gine ti prelazak na Lucenta ili neki ISA/externi hardverski modem.

za HCF Rockwell nema leka

a ako oce HSF Rockwell da mu radi na 2.4 kernelu ima dobro da se oznoji :D

Johnny prodaj modem , dodaj 10 marki i uzmi lucent

Jel ta zvucna integrisana???
Ja sam, ranije, imao problem sa integrisanom zvucnom i nisam uspeo da ga resim.....mada je to bilo odavno.....:)

Ranije je to bio problem za 50% hardvera,sada to nije slucaj.
Trenutno je najveci problem novopridosli hardver,jer pisci drivera za doticne komponente poslednje rade drivere za linux...iznimka je mrezna oprema,ali stampaci,skeneri itd....ojha....

Uoste nije problem da se pomucim:)Cuo sam da drajveri imaju ali da mora nesto da se malo cacka ako neko zna neka pomogne!!!Kako da mi Linux vidi FAT particije?Pokusao sa dodavanjem linije u fjlu 'fstab' u folderu /etc ali prilikom bootovanja on mi kaze da ne moze da mauntuje particije?Zna li neko resenje?

Dzoni_m je napisao(la):
Uoste nije problem da se pomucim:)Cuo sam da drajveri imaju ali da mora nesto da se malo cacka ako neko zna neka pomogne!!!Kako da mi Linux vidi FAT particije?Pokusao sa dodavanjem linije u fjlu 'fstab' u folderu /etc ali prilikom bootovanja on mi kaze da ne moze da mauntuje particije?Zna li neko resenje?

1. treba da imas kreiran direktorijum na koji ces mountovati fat(16/32) particiju. Recimo da je to /mount/dosdisk. Ako nemas takav neki dir, keiraj ga

2. budi siguran na kojem disku se nalazi ta particija i koja joj je tacna oznaka. Ako nisi siguran, pogledaj za svaki disk sa fdiskom, recimo "cfdisk /dev/hda" bi trebao lepo da ti prikaze koje su particije kog tipa na primary master disku.

3. probaj prvo da mountujes particiju rucno, pa ako pali, tek onda stavljaj entry u /etc/fstab. Dakle, ako pretpostavimo da ti je ta fat particija /dev/hda2, onda probaj sa:

mount -t vfat /dev/hda2 /mount/dosdisk

pa ako je 'montira' ok, onda stavljaj u /etc/fstab.

Momci zaista hvala mnogo ste mi pomogli ali imam jos jednu molbu ako moze:p Posto sam skinuo drajver za muzicku problem je instalacija evo sta treba da se uradi:
1. Backup the Config.in and Makefile in the sound driver directory
(/usr/src/linux/driver/sound).
The Configure.help provide help when you config driver in step
4, please backup the original one (/usr/src/linux/Document) and
copy this file.
The cmpci is document for the driver in detail, please copy it
to /usr/src/linux/Document/sound so you can refer it. Backup if
there is already one.

2. Extract the tar file by 'tar xvzf cmpci-xx.tar.gz' in the above
directory.

3. Change directory to /usr/src/linux

4. Config cm8338 driver by 'make menuconfig', 'make config' or
'make xconfig' command.

5. Please select Sound Card (CONFIG_SOUND=m) support and CMPCI
driver (CONFIG_SOUND_CMPCI=m) as modules. Resident mode not tested.
For driver option, please refer 'DRIVER PARAMETER'

6. Compile the kernel if necessary.

7. Compile the modules by 'make modules'.

8. Install the modules by 'make modules_install'

E ako neko moze da mi pojasni posto sam nesto pokusao ali oko kompajliranja ne znam nista a stavka 4 i 5 mi nije bas naj jasnija ako neko moze neka pojasni sto bolje!!!!!Unapred se izvinjavam ali neko mi mora pokazati da bih naucio jer covek se uci dik je ziv:D

Dzoni pa to je mnogo lako...kucaj
make menuconfig
...pojavice se meni slican onim grafickim menijima u dosu,sve je krajnje intuitivno
Pod tackom 5...pa poenta je da taj driver oznacis kao modul,a to ces uraditi tako sto u doticnom menuconfigu dva put kliknes na 'space' i dobices oznaku [M],sto znaci da ce ti driver biti kompajliran kao modul.Snimis menuconfig (odes lepo na exit i on sam to snimi) i to je to...posle toga kucaj 7 i 8 tacku....

MA probao sam ja to odmah ali se nista ne deava nema nikakvih menija!!!!!!Jos neko resenje?

Dzoni_m je napisao(la):
MA probao sam ja to odmah ali se nista ne deava nema nikakvih menija!!!!!!Jos neko resenje?

1.Ne radis make menuconfig u diru gde ti je source drivera...znaci moras biti bas u tom direktorijumu.
2.Nemas instaliran NCurses paket,on omogucava menuconfige.
Ako je to slucaj idi samo make config i uradi klasican config.Kad te pita kako da ga instalira,ti stavi M (module).

Nazad
Vrh Dno