Šta je novo?

Linux za 486-ticu

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
690
Treba mi neki dovoljno ojadjeni Linux koj moze da ide na 486-tici sa 16mb RAM-a, i HDD-om od 1GB...

Moze npr. RedHat - posto sam vec imao iskustva sa tom edicijom - samo koja verzija bi radila?

Moze bilo koji distro - a sta ce se od paketa instalirati, biras ti prilikom instalacije.

cekaj, jel sam te dobro razumeo ili mogu da stavin npr. RedHat Linux 8.3 ?! (ili najnoviji bese 8.2?)

Lucas je napisao(la):
cekaj, jel sam te dobro razumeo ili mogu da stavin npr. RedHat Linux 8.3 ?! (ili najnoviji bese 8.2?)

8.0
mozes , ali racunaj da zauzima izmesta 600-700MB na hdd-u
(100Mb swap) i kad dodas neke pakete bez X-a je vec oko giga

stavi slack ili BSD i ogoljene X-e

p.s.
ja sam vozio FreBSD na 486 sa 24Mb,cak sam i X-e stavio ,doduse twm :)
da vidis kako netscape 4.79 drlja :D

Tacno, bilo koji distro. E sad, koliko zauzme na disku zavisi od toga koliko mu dozvolis, tj sta sve hoces da instaliras. Naravno da ako kod instalacije izaberes dummy-install tipa "Workstation" ili "Server", on uzima tusta i tma prostora. Izaberes "Custom" pa biras pakete. U okviru Custom instalacije mozes jos detaljnije da biras ako izaberes "select individual packages" - kada zavrsis izbor, instalacija ce proveriti dependancies, tj da ne treba dodati nesto (npr neku biblioteku za program koji si izabrao) i to je to. Dalje performanse zavisi koliko znas da optimizujes OS - da rekompajliras kernel prema tom hardveru, pogasis daemone koji ti ne trebaju, itd, itd.

been there ,done that

custom / select ind. packages (sve iskljuceno)
nista nisam cekirao (hdparm sam recimo ostavio )

i srokao je 500 600 Mb najmanje

ne mogu da se setim jer sam ga vrlo brzo obrisao :D

silverglider je napisao(la):
Tacno, bilo koji distro. E sad, koliko zauzme na disku zavisi od toga koliko mu dozvolis, tj sta sve hoces da instaliras. Naravno da ako kod instalacije izaberes dummy-install tipa "Workstation" ili "Server", on uzima tusta i tma prostora. Izaberes "Custom" pa biras pakete. U okviru Custom instalacije mozes jos detaljnije da biras ako izaberes "select individual packages" - kada zavrsis izbor, instalacija ce proveriti dependancies, tj da ne treba dodati nesto (npr neku biblioteku za program koji si izabrao) i to je to. Dalje performanse zavisi koliko znas da optimizujes OS - da rekompajliras kernel prema tom hardveru, pogasis daemone koji ti ne trebaju, itd, itd.

:) :D :p
citate: jel ti to mene *****avas? silverglider kad sam ga pitao da mi prevede neki izraz sa nemackog...
Kakvo bre rekompajliranje kernela, pa ja sam tek poceo da vozim Linux...

Kako se boot-uju te instalacije windowsa.

Imam neki nb koji ne moze da boot-uje sa CD-a.
Jel na tim diskovima dolazi i neki image koji se kopira na disketu pa se sa nje dize, podizu drajveri za cd itd. ?

Pozdrav!

Mislis, linuxa ?

Prvi CD je butabilan. A na njemu imas i dir "images" pa narezes disketu (sa rawrite, takodje u diru "dosutils") pa dignes sa nje. I onda te pita gde je ostatak instalacije a ti kazes - na CD-u (ili na serveru ili na internetu ... gde si je vec stavio).

Vrh Dno