Nisi ti to tu nesto dobro povezao.
LVD standard nije vezan za hot-swap, nego samo za deljenje signala za plus i minus zice. Za hot-swap je tu vazan SCA tip konektora (single connector adapter), na bazi kojeg rade i obicne fioke za IDE/SCSI diskove - strpati signal i napajanje na isti konektor olaksava 'otkacivanje & prikacivanje' diskova bez zezanja sa klasicnim 4-pinskim molex konektorom (za napajanje).
Ti SCA diskovi se ne napajaju sa kabla, nego sa SCA backplane ploce. Dakle, oni jesu namenjeni hot-swap funkcionalitetu, ali zato i zahtevaju neke dodatne stvari. Konekcija ide na sledeci nacin: kontroler se povezule sa backplane plocom sa tim LVD kablom; na tu istu backplane plocu dovodis klasicno napajanje (odatle dolazi napajanje za SCA diskove, ne sa kabla); i sad u tu plocu bodes diskove koji su na shinama. Zasto sve ovo ? Pa zbog pomenutog hot-swapa; backplane ploca osigurava da ce konektor biti fixiran na jednom mestu prilikom vracanja diska u kuciste, sto bi, priznaces, bilo malo zaj... ako imas samo konektor na kablu koji "visi" u kucistu.
Na lanac bi mogao na vezes 16 uredjaja, zajedno sa kontrolerom - dakle do 15 diskova.
Svi ti diskovi podrzavaju hot-swap, stvar je u kontroleru koji mora da podrzava hot-swap i hot-spare funkcije. Dakle, on bi trebao da po fault detekciji unmountuje drajv, da se to vidi na fioci (LED) i da prekine napajanje diska (tj. da zaustavi glavu). Takodje, kada ubacis nov prazan disk kao zamenu, da on to sam prepozna i pocne sam da ga rebuilduje u hodu, dakle, kada on sam ne radi nista. Inace, uz takve kontrolere bi trebao uglavnom da ide i neki RAID management software kojim mozes manuelno da "pripremis" diskove za sve te operacije.