Šta je novo?

Linux skript problemi :(

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
Pisem neki skript koji bi trebao da ugasi sve servere u slucaju nestanka struje.

Prvi problem je sto je 'master' windows masina jer je UPS PCM buranija sa USB konektorom.

Drugi problem je sto ne mogu nikako da nateram skript da pokrene komandu na linuxu i da se odloguje, a da ta komanda nastavi sa radom.

Skript radi posao, ali sedi i ceka da ga linux izloguje i onda krece dalje na sledecu masinu. Hteo bih da ispucam komande za gasenje i da skript ne ceka da se gasenje zavrsi.

Kod:
plink -ssh root@server -pw password komanda

pokusao sam i sa nohup i sa & na kraju, ali plink i dalje ceka skript da se izvrsi (ili da bude izlogovan)...

ideje? :(

Poslednja izmena:
Kod:
plink -ssh root@server -pw password 'komanda &'

?

Poslednja izmena:
Ne radi, i dalje ceka da se izvrsi skript...

Napravi onda tamo na linuxu skript koji pokrene to u backgroundu i zavrsi se, pa njega (skript) startuj iz ovog plinka...

nece ni tako :)

probao sam sledeci skript:

Kod:
#!/bin/bash
nohup ./skript2 &
exit

I uredno mi napise "Server sent command exit status ..." ali i dalje ceka da se izvrsi skript2...

p.s. sa logout mi prijavljuje gresku

Poslednja izmena:
Aa provalio sam :)
Nije zatvorio stdout i stderr

napravi sledeci skript

Kod:
#!/bin/tcsh
/putanja/skript2 >& /dev/null &

Poslednja izmena:
Hvala, hvala, hvala, hvala... radi :)

Samo jos ovo da napisem i bezim sa posla dok sve radi (kakav je dan bio, odlican logout :D)

elem, da se ne bi pravio drugi skript na linux masini moze da se koristi sledece:

Kod:
plink -ssh root@server -pw password -m fajl_sa_komandama_na_windowsu

I onda u okviru tog fajla staviti:

Kod:
nohup ./skript >& /dev/null &
exit

'skript' je u ovom slucaju skript za gasenje linux masine.

Hvala jos jednom :)

Poslednja izmena:
Nema na cemu, drago mi je da smo uspeli da resimo problem :)

Pisem neki skript koji bi trebao da ugasi sve servere u slucaju nestanka struje.

Prvi problem je sto je 'master' windows masina jer je UPS PCM buranija sa USB konektorom.

Drugi problem je sto ne mogu nikako da nateram skript da pokrene komandu na linuxu i da se odloguje, a da ta komanda nastavi sa radom.

Skript radi posao, ali sedi i ceka da ga linux izloguje i onda krece dalje na sledecu masinu. Hteo bih da ispucam komande za gasenje i da skript ne ceka da se gasenje zavrsi.

Kod:
plink -ssh root@server -pw password komanda

pokusao sam i sa nohup i sa & na kraju, ali plink i dalje ceka skript da se izvrsi (ili da bude izlogovan)...

ideje? :(

Ja sam neki APC-ov UPS vezao na Linux (Ubuntu) i secam se da postoji neki genericku UPS deamon (apcupsd ili tako nekako) koji radi cak i sa USB upsevima.
Ellem... taj daemon moze da radi u mster i slave modu. U master modu proverava stanje UPS-a i dispechuje evente na lokalnu mrezu. U slucaju slave moda, osluskuje mrezu o dogadjajima na masteru.

Oba sam podesio da rade neko vreme pre nego sto pokrenu shutdown.

Detalje neznam napamet, ali mogu da pogledam ako te zanima.

Taj daemon (apcupsd) lepo radi ali na zalost 'master' masina je windows i nije primenjivo u ovom slucaju.

Potrebno je da masina na koju je ups vezan direktno ima startovan apcupsd daemon u master modu (naravno na linuxu), a ostale linux masine apcupsd startuju u slave modu , i u slucaju nestanka struje, kada baterija padne ispod neke zadate vrednosti, krece istovremeno gasenje svih.

Mozda moze nesto da se nabudzi preko cygwina ili da se proba sa apc monitoring servisom startovanom na windowsu, ali posto stvar radi mislim da za tim nema potrebe.

Mislim da je problem u drajveru, pokusao sam da podesim ove PCM-ove na debianu preko NUT-a ali bezuspesno. APC je ipak APC :)

Moglo bi se tu jos sta pokusati, ali mi je ovaj shutdown bio vrlo bitan jer nam se posle sinocnjeg nestanka struje raspalo pola raidova na zutim serverima :(

Ma zezancila je sa tim PCM-ovima na linuxu.

Ja sam upravo zbog toga na glavni server koji mi je na linux (SUSE & soft raid1) stavio APC 800.. ( http://www.apcupsd.org/ )

Jeste da kosta duplo ali tolko i vredi.

A sve ostale masine koje su na windowsu su na PCM-u 1000.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno