Šta je novo?

Linux sertifikovani administrator

gandalfblack

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2013
Poena
215
Upisao bih ovaj kurs za dobijanje LPIC-1 sertifikata. Ako je neko isao prenesite neke utiske? Kakvi su uslovi za zaposljavanje (da li su trazeni, itd..)

Sad držim predavanja za LPI-1 nekim momcima. Da li vredi zavisi od predavača, cene i generalno situacije sa poslom, teško je to pravilno oceniti. U svakom slučaju LPI-1 će ti pružiti neka osnovna znanja o Linux-u koja možeš preneti i na ostale Unix-e, dobra stvar, bar po meni.

Da ne ispadne da reklamiram zapala mi za oko ova Cet skola U Knezu. Puna cena 850 eur i traje oko 20 dana. A vezano za posao nacuo sam da su trazeni ovi administratori za Linux kao nema ih mnogo. Pa zbog toga pitam ako se neko time bavi da podeli iskustvo.

Ja da sam pri parama, upisao bh to.

Počnite sami ;). Postoje bar tri aktualne knjige za LPIC-1 trenutno na Amazonu. Kurs će tada (ako vam i dalje bude trebao) biti next level ili popunjavanje rupa u osnovnim konceptima. LPIC-1/2, RHCSA/RHCE, CCNA ... ljudi to redovno spremaju doma.
Naime, ako vam je kurs prvi susret s "crnim ekranom", onda vam je i motivacija u startu neadekvatna (ukratko, ništa od toga).

Poslednja izmena:
Svaki sertifikovani kurs je dobar, ali uz odgovarajuće predznanje. Teško da će neko postati dobar, ili čak prosečan admin, na kursu od 20 dana. Test možeš da položiš, ali ćeš teško moći da raidš samostalno Kurs za policajce traje do godinu dana, pa ti vidi.

Nazad
Vrh Dno