Šta je novo?

Linux related

• Začetnik teme Začetnik teme Wezza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
W

Wezza

Guest
Zanima me koliko ljudi koristi Linux,koje distribucije i slicno.
Ja,kod kuce,koristim Mandrake 8.2 sa KDE 2.2.2

Mandrake 8.2 KDE3.0

Btw, ako te interesuje rasprostranjenost pojedinih distribucija linuxa u svetu, ima toga na netu. Prvi je naravno RedHat sa 30%

Red Hat 7.2 i OpenBSD 3.1

red hat 7.3 bas sam zadovoljan, samo jos da uspem da nateram ovaj glupi lucent da proradi....

p.s. sad se kajem sto ranije nisam poceo da upoznajem linux/unix okruzenje....

Hvala na saradnji.Izgleda da u ovoj zemlji jos uvek ima pametnih ljudi.🙂
Meni se Mandrake malo vise svidja.Vise je nekako "za po kuci" nego Red Hat i SuSE koji su malo glomazniji,mada je sve stvar izbora,a ne koji je vise bagovit(Da l' da uzmem 98 SE,ma ne on je nestabilan,ma ne,uzecu NT,ali u njemu ne rade neke igre,ma ipak ja da uzmem 2000,ili mozda...)
Btw. Lucent je lako namestiti,samo mi ostavi svoj mail na private message-u pa cu ti napisati uputstvo.
P.S. TEP3A,Linux je zasebno okruzenje koje ispunjava sve uslove UNIX standarda.

Ja koristim RedHat 7.3 i imam Lucent modem koji radi odlicno, i nije onaj iz Pakoma. Ima na www.linmodems.org drajvera za Lucent i HSF.

Inace ja koristim vise gnome nego KDE, iako vidim da je KDE popularniji i vizuelno je mnogo bolje uradjen, jer imam utisak da je gnome mnogo stabilniji i da trosi manje memorije, a trenutno imam samo 128MB. BTW, sa 64MB (ove novije distribucije), bolje ni ne pokusavajte 😀 .

P.S. Ako nije neodgovarajuce, predlozio bih i da uvrstimo i pitanje oko toga u koje svrhe koristite Linux.Ovo me interesuje jer je ruku na srce Windows za obicne korisnike ipak i dalje najkvalitetniji proizvod, a Linux je i dalje u razvojnoj fazi, a na drugoj strani vidim da se sve vise ljudi bavi ovim OS-om.

Ja koristim Linux jer iz njega zaista moze mnogo vise da se nauci nego u Winu, pre svega programiranje, administracija, itd. I naravno mislim da je interesantno videti i upoznati i nesto novo i drugacije.

Ja Linux koristim (otprilike) za sve- slusam muziku,ucim,programiram(ok,pokusavam da programiram),pisem,cak i igram igre - Quake III,UT i RtCW rade ko podmazane.Win mi dodje kao nuzno zlo.Usput,mislim da ljudi vise koriste KDE samo zato sto je lepsi,u sustini sve je to isto.

Nazad
Vrh Dno