Šta je novo?

Linux programi -> BSD

Dzoni_m

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Mogu li i kako instalirati programe za linux na FreeBSD bez korisenja portova odnosno bez skidanja sa neta ako vec imam source?Cuo sam da je u pitanju samo kompajler i da bi posle toga trebalo da radi ali ako neko ima iskustva neka kaze.Ipak je previse da svaki program skidam sa neta posto nemam nista brze od modema 😡

Dzoni_m je napisao(la):
Mogu li i kako instalirati programe za linux na FreeBSD bez korisenja portova odnosno bez skidanja sa neta ako vec imam source?Cuo sam da je u pitanju samo kompajler i da bi posle toga trebalo da radi ali ako neko ima iskustva neka kaze.Ipak je previse da svaki program skidam sa neta posto nemam nista brze od modema 😡

Mislim da to mozes bez problema, koliko se secam da u BSD moze da se ukljuci Linux compatibility.

U vezi kompajlera - krucijalna razlika je samo u formatu izvrsnog fajla koji se dobija na kraju; "po novom" za linux je defaultni elf format, dok BSD i dalje bazira sve na a.out formatu, ako se ne varam. Nekompatibilnost moze da bude rezultat i drugih stvari (tipa osnovnih biblioteka) po kojima se linux i bsd razlikuju, a koje projekat (source) mozda trazi.

Koja je konkretna razlika u strukturi elf i out programa? Citam po netu neka objasnjenja, ispadne da je a.out ono sto je .com za DOS, ne podrzava dinamicko linkovanje biblioteka itd...

Nazad
Vrh Dno