Šta je novo?

Linux pod VMware

vizionar

Čuven
Učlanjen(a)
22.05.2002
Poena
619
Kakva su vasa iskustva sa bootovanjem linuxa kao guest sistema u VMware? Ja sam probao nekoliko distribucija i samo Knoppix i Mepis rade. Slackware, Mandrake, Yopper i Ubuntu krenu i onda stanu... i mozes cekati 100 god, nece da se pomjere dalje.

Slackware i Yopper izbace cak i istu gresku: <0> Kernel panic: Attempted to kill init! pa onda prestanu da rade. A Ubuntu ne izbaci gresku uopste... vidim njegov screen i onu linija dole gdje bi vjerovatno trebalo da se pokazuje koliko je ostalo da s ucita... ali tu stane i ne mrda.

U cemu je fazon? Ne moze pod VMware ili mi ne vanjju image fajlovi distribucija?

Ja sam uspesno instalirao Debian 3.0 woody, Mandrake 9, Lindows 4.5 i Red Hat 9 pod VMware-om i apsolutno nikakvih problema nisam imao. Kad si pravio virtuelnu masinu, da li si isao na 'typical' ili si sam namestao?

Ja sam uspesno instalirao Mandrake 9, 10, RedHat xxx, SuSE xxx, i Solaris 10.

Ja sam instalirao OpenBSD, MDK 10, Windows 2003 Advanced Server.

Probao sam i sa typical, a i sa advanced.... Imate li kakvih ideja? Nije moguce da mi su mi svi image fajlovi losi?
Uzgred, Wmware sa Win-om kao guest OS-om radi bez ikakvih problema.

Probaj još New Virtual Machine/Custom/Other/Other. Meni je Solaris jedino tako hteo da se instalira.

Ja sam instalirao Red Hat 7.2, SuSe 9.1 i neke manje poznate ditribucije, sve je radilo kao treba. Koja je verzija VMwarea? Nemoj da kombinujes npr. V3.2 i najsvezije verzije Linuxa. Mada, ne bi trebalo ni tada da bude problema.

Probao sam i sa Other-Other..., ne moze. Verzija je 4.0.5.

Mozda pomogne... Jesi probao Microsoft Virtual PC ? Nisam ga jos probao sa nekom Linux distribucijom, ali mozda upali... Ima opciju OTHER pored ostalih (MS) operativnih sistema

vizionar je napisao(la):
Probao sam i sa Other-Other..., ne moze. Verzija je 4.0.5.
Eee, moguće da je problem u verziji VMWare-a. Meni sve ono gore nabrojano radi na verziji 4.5.1 build-7568.

Inece, najnovija je verzija 4.5.2...

Probao sam sa Virtual PC 2004. Isti problem. Nije valjda da su mi svi image fajlovi corrupted?
Probacu skinuti i Vmware 4.5.2 pa cu vidjeti...

Pogledao sam verziju VMWare-a na drugoj mašini - 4.5.2. build-8848, i tamo sve radi OK.

Skidam vmware najnoviju sa sajta, pa cu da vidim... Hvala na odgovorima!

Nazad
Vrh Dno