Šta je novo?

linux pocetak !

@Ace Rimmer

A kako da instaliram drivere za modem? Tj kako da ih ubacim u kernel? Mislim nije mi nista hitno ili neophodno ali posto nista drugo u poslednje vreme ne radim na kompu sem Word-a i neta, bilo bi lepo ako bi presao na Linux pa makar pod dual-boot.

Evo slike i karakteristika modema

http://www.pro-nets.com/eng/product.php?mode=show&cid=121&pid=145

Driver(modul) ili već je u kernelu ili ga treba skinuti od nekuda i zakompajlirati, pretpostavljam.

Nisam upućen koja je problematika dotičnog modema, možeš pogledati gore spomenutu temu.

Inače, najjednostavnija strategija sa ADSLom na linuxu (ili bilo kojem drugom OSu) je jednostavan ethernet modem koji se može staviti u router mod. Ja sam svojeg Seimensa C-010-I konfigurirao prije 3 godine i praktički je stalno uključen (spojen na net), na OSu samo treba konfigurirati gateway i DNS adresu provajdera i već si na mreži. Također je vrlo lako osigurati pristup više umreženih kompova na net, spajanjem modema u (router modu) na neki mali switch.

Poslednja izmena:
Zanima Me Posto Bih Volio Da se malo Upoznam Sa Linux OS, Koja Od Distribucija Linux-a Je Dobra Za Pocetnika.
Recimo Da Bash I Nemam Neko Iskustvo.
Dojadio Mi Je Windows...
Hehe

Kao relativni pocetnik u svetu Linuxa, na osnovu mog iskustva bih preporucio Linux Mint.Jedino on mi je prepoznao sav hardver.Probao sam i PCLOS,Mandrivu,Kubuntu,Suse,Sabayon i uvek je postojao neki problem.Sa Mintom toga nije bilo + radi brze od nabrojanih.
pozz

Kao relativni pocetnik u svetu Linuxa, na osnovu mog iskustva bih preporucio Linux Mint.Jedino on mi je prepoznao sav hardver.Probao sam i PCLOS,Mandrivu,Kubuntu,Suse,Sabayon i uvek je postojao neki problem.Sa Mintom toga nije bilo + radi brze od nabrojanih.
pozz

Druze, Mint je u stvari ubuntu sa preinstaliranim kodecima i jos nekim programcicima. Isti kernel. Potpuno isto radi kao ubuntu. :)

U svakom slucaju koji god linux da uzmete, bicete zadovoljni. Samo izbegavajte fedoru - totalno sam se razocarao kad mi je zatrazila 20$ za instalaciju MP3 kodeka. Linchovao sam je iz mesta. Mandriva je simpa, ali joj je RPM menadzer tesko :wc: .

Prošle nedelje sam kolegi iz vojske dao PCLOS da ga proba, kaže hteo bi dual boot, važi. Jadan se izgubio, nije se snašao oko boot managera itd...uglavnom, po njemu je Linux ****** čim on nije uspeo da ga instalira, a ustvari se on uplašio jer se to upisuje u MBR.... Juče je bio kod mene, video kako radi i šta može moj Slackware i ... :zgran: Sad mu je Linux do jaja, i jedva čeka da sestri uvali postojeći komp, jer neće ni dual boot ni Windows. Hoće Linux.

Ne znam zašto je ovo korisno, ali sam hteo da podelim sa vama.

Nazad
Vrh Dno