Šta je novo?

Linux početnik

djmilos

Čuven
Učlanjen(a)
16.11.2004
Poena
620
Razmišljam da instaliram MINT. Početnik sam sa linoksim. Zanimam me vaše mišljenje. Kako naći driver za TP-LINK ARCHER T2U PLUS AC600.

Ako ti na Mintu 21.2 ne bude prepoznat taj USB Wi-Fi adapter, isprati ovo uputstvo za kompajliranje i instalaciju dravjera. Moraćeš koristiti terminal.

Razmišljam da instaliram MINT. Početnik sam sa linoksim. Zanimam me vaše mišljenje. Kako naći driver za TP-LINK ARCHER T2U PLUS AC600.
Пробај Минт директно са флеша. Одакле ти идеја да не ради ? Мрежна картица није нова, врло могуће да се ради без додатних подешавања.

Da li na Linux-u mogu da prebacim mejlove u thunderbird ali koje sam koristio na Windows-u? To sve radi kada je win u pitanju i sve staro što sačuvam mogu da prebacim na drugi komp... Zanima me da li to može nakako na linux-u da se izvede, jer mi je to jako bitno? Da li ima neki alat da konvertuje u određeni format kako bih ja mogao posle da eksportujem ili slično?

Da li na Linux-u mogu da prebacim mejlove u thunderbird ali koje sam koristio na Windows-u? To sve radi kada je win u pitanju i sve staro što sačuvam mogu da prebacim na drugi komp... Zanima me da li to može nakako na linux-u da se izvede, jer mi je to jako bitno? Da li ima neki alat da konvertuje u određeni format kako bih ja mogao posle da eksportujem ili slično?

Možeš. Na Windowsu zapakuj u arhivu ili prebaci na USB disk (ili šta već) folder:

Kod:
C:\Users\username\AppData\Roaming\Thunderbird

i isti kopiraj/otpakuj na ovu lokaciju na Linuxu:

Kod:
~/.mozilla/Thunderbird/

Hvala ti. Koristim Open Suse tako da ću to da probam. Znam da sam pre gledao i čitao, a da nije moglo pošto nije ista ekstenzija valjda bila fajlova...

Ne moras rucno to da pakujes, dovoljno je u samom Thunderbirdu da odes na Tools->Export pa onda na Tools->Import

Da iskoristim vec zapocetu temu prikladnog naslova 🙂 . Instalirao bih Linux pored postojeceg WIN10. Da li instalirati Mint ili neku ( i koju) verziju Ubuntu ? Nisam zahtevan korisnik, ne mora da bude krcat " alatima" .

Licna preferenca - dosta su slicni, samo im je DE drugaciji - to vidis na screenshotovima kako izgledaju. Mislim da je malo lakse srediti nVidia drivere na Mint-u, eto to bi mogao da bude faktor.

Odavno nisam koristio Ubuntu, ali imam kucni server sa Mintom, dosta je stabilan.

Hvala. Vidim da ima opcija da se instalira Mint alongside WIN i da Mint sam " obezbedi" potreban prostor. Ako bih isao na shrink iz win diskmenadzera, iako imam dosta slobodnog prostora, daje mi nesto ovako, kao na slici. Sta je bolje, instalirati Linux na posebnoj particiji ili alongside WIN opcija ?disk.webp

Sredjeno. Pa ovaj Linux je pravo osvezenje !

@Hattala
Snimi ovo:

HVALA. SKINUO !! Koliko samo Linux brze radi od Wina !!! 😱 . / Otkrio toplu vodu pod matore dane .

SRECOm, nisam zahtevan juZer 🙂 . Browsing, upload i download ftp/http sto poslom, sto slobodnim vremenom 🙂, par apps za komunikaciju i to pokriva 90% mojih potreba.

Nazad
Vrh Dno