Šta je novo?

Linux početnik

djmilos

Čuven
Učlanjen(a)
16.11.2004
Poena
620
Razmišljam da instaliram MINT. Početnik sam sa linoksim. Zanimam me vaše mišljenje. Kako naći driver za TP-LINK ARCHER T2U PLUS AC600.

Ako ti na Mintu 21.2 ne bude prepoznat taj USB Wi-Fi adapter, isprati ovo uputstvo za kompajliranje i instalaciju dravjera. Moraćeš koristiti terminal.

Razmišljam da instaliram MINT. Početnik sam sa linoksim. Zanimam me vaše mišljenje. Kako naći driver za TP-LINK ARCHER T2U PLUS AC600.
Пробај Минт директно са флеша. Одакле ти идеја да не ради ? Мрежна картица није нова, врло могуће да се ради без додатних подешавања.

Da li na Linux-u mogu da prebacim mejlove u thunderbird ali koje sam koristio na Windows-u? To sve radi kada je win u pitanju i sve staro što sačuvam mogu da prebacim na drugi komp... Zanima me da li to može nakako na linux-u da se izvede, jer mi je to jako bitno? Da li ima neki alat da konvertuje u određeni format kako bih ja mogao posle da eksportujem ili slično?

Da li na Linux-u mogu da prebacim mejlove u thunderbird ali koje sam koristio na Windows-u? To sve radi kada je win u pitanju i sve staro što sačuvam mogu da prebacim na drugi komp... Zanima me da li to može nakako na linux-u da se izvede, jer mi je to jako bitno? Da li ima neki alat da konvertuje u određeni format kako bih ja mogao posle da eksportujem ili slično?

Možeš. Na Windowsu zapakuj u arhivu ili prebaci na USB disk (ili šta već) folder:

Kod:
C:\Users\username\AppData\Roaming\Thunderbird

i isti kopiraj/otpakuj na ovu lokaciju na Linuxu:

Kod:
~/.mozilla/Thunderbird/

Hvala ti. Koristim Open Suse tako da ću to da probam. Znam da sam pre gledao i čitao, a da nije moglo pošto nije ista ekstenzija valjda bila fajlova...

Ne moras rucno to da pakujes, dovoljno je u samom Thunderbirdu da odes na Tools->Export pa onda na Tools->Import

Vrh Dno