stefl
Slavan
- Učlanjen(a)
- 17.01.2007
- Poena
- 319
Pozdrav svim " forumasima " ,
potrebna mi je mala pomoc oko problema posle prelaska sa Mint-a 16 na 17-icu. Naime imam dual boot sa win 7 i posle uspesne instalacije (i svega ostalog na na Mint-u) dogodilo se to da Grub ne prepozna tj. ne ubaci u meni i Win 7 ... Pokusao sam sa savetima nadjenim na net-u sa kojima sam taj problem uspesno resavao na Mint 16 (u pocetku se slicno ponasao), tj. odradio sam sledece :
sudo mount /dev/sda7 /mnt
sudo grub-install --root-directory=/mnt /dev/sda,
i na kraju
sudo update grub (This might not be necessary, but I did this just to be safe),
rezultat je da se butuje samo Mint 17 a od Win-a ni traga. Vidim da su mnogi na ovaj nacin uspesno resili dual boot ali kod mene nece, pa nece
,
da li neko ima volje (znanja znam da ovde ima maximalno) da pomogne ...
Pozzz :wave:
potrebna mi je mala pomoc oko problema posle prelaska sa Mint-a 16 na 17-icu. Naime imam dual boot sa win 7 i posle uspesne instalacije (i svega ostalog na na Mint-u) dogodilo se to da Grub ne prepozna tj. ne ubaci u meni i Win 7 ... Pokusao sam sa savetima nadjenim na net-u sa kojima sam taj problem uspesno resavao na Mint 16 (u pocetku se slicno ponasao), tj. odradio sam sledece :
sudo mount /dev/sda7 /mnt
sudo grub-install --root-directory=/mnt /dev/sda,
i na kraju
sudo update grub (This might not be necessary, but I did this just to be safe),
rezultat je da se butuje samo Mint 17 a od Win-a ni traga. Vidim da su mnogi na ovaj nacin uspesno resili dual boot ali kod mene nece, pa nece
da li neko ima volje (znanja znam da ovde ima maximalno) da pomogne ...
Pozzz :wave: