stefl
Slavan
- Učlanjen(a)
- 17.01.2007
- Poena
- 319
Pozdrav svim " forumasima " ,
potrebna mi je mala pomoc oko problema posle prelaska sa Mint-a 16 na 17-icu. Naime imam dual boot sa win 7 i posle uspesne instalacije (i svega ostalog na na Mint-u) dogodilo se to da Grub ne prepozna tj. ne ubaci u meni i Win 7 ... Pokusao sam sa savetima nadjenim na net-u sa kojima sam taj problem uspesno resavao na Mint 16 (u pocetku se slicno ponasao), tj. odradio sam sledece :
sudo mount /dev/sda7 /mnt
sudo grub-install --root-directory=/mnt /dev/sda,
i na kraju
sudo update grub (This might not be necessary, but I did this just to be safe),
rezultat je da se butuje samo Mint 17 a od Win-a ni traga. Vidim da su mnogi na ovaj nacin uspesno resili dual boot ali kod mene nece, pa nece 🙂 ,
da li neko ima volje (znanja znam da ovde ima maximalno) da pomogne ...
Pozzz :wave:
potrebna mi je mala pomoc oko problema posle prelaska sa Mint-a 16 na 17-icu. Naime imam dual boot sa win 7 i posle uspesne instalacije (i svega ostalog na na Mint-u) dogodilo se to da Grub ne prepozna tj. ne ubaci u meni i Win 7 ... Pokusao sam sa savetima nadjenim na net-u sa kojima sam taj problem uspesno resavao na Mint 16 (u pocetku se slicno ponasao), tj. odradio sam sledece :
sudo mount /dev/sda7 /mnt
sudo grub-install --root-directory=/mnt /dev/sda,
i na kraju
sudo update grub (This might not be necessary, but I did this just to be safe),
rezultat je da se butuje samo Mint 17 a od Win-a ni traga. Vidim da su mnogi na ovaj nacin uspesno resili dual boot ali kod mene nece, pa nece 🙂 ,
da li neko ima volje (znanja znam da ovde ima maximalno) da pomogne ...
Pozzz :wave: