Који банални проблеми? Ја сам иначе у старту прихватио да неки програми са Пенџера неће да раде па или користим алт варијанте или евентуално идем преко емулације. Пошто сам ипак одрастао, игре ме не занимају па ни тај део није проблематичан. Оно што сам поменуо се односило на немогућност нечег озбиљног на шта сам навикао или бар зато што је прекомпликовано за почетника а после је већина сређена и линух ми је сасвим употребљив.
До скоро сам користио Кубунту, сада сам у фази пробања Мањара ... нисам нашао нешто о баналним проблемима који се јављају, дај неку информацију да погледам, можда сам их само случајно избегао.
Мој избор се и заснивао на томе да ли нешто што хоћу да користим ради или не и онда ми није битно да ли на некој дистрибуцији не ради, изабрао сам једну варијанту, сада испробавам другу и мени је сасвим ОК. Мањаро је први линух на коме сам покренуо све што сам користио ових неколико година и одмах је добио шансу.
Иначе не постоји савршен ОС, ако једном направе такав, онда ће да закључају радњу, напишу ... ево вам савршен оперативни систем, ми немамо више шта да ту додамо ... али тога нема. Довољно је да се погледају теме о Пенџерима ... а мени је сасвим довољно то што не размишљам да пукнем кинту за ОС и не морам да размишљам о заштити или евентуалном заобилажењу проблема.
Што се температуре тиче, немам лаптоп али на овом десктопу ми се чини да је на линуху бар 5-10 степени мање на процесору, тако показују сензори а то и чујем према броју обртаја вентилатора.
Нисам гледао, ако има нека про ет контра тема, можемо тамо да наставимо.