Šta je novo?

linux mint 13 butabilan usb?

I Don't Know

Cenjen
Učlanjen(a)
21.08.2013
Poena
170
Imam linux mint 13 instaliran i ocu da napravim da mi butuje instalaciju windows 7 preko usb-a. Moze li to ikako preko minta? Imam na drugi racunar OS X i mislim da tu ne moze ali ni na mint mi ne ide za rukom. pomagajte.

Iso image. Probat cu. Mada na windowsu to nemoze vec ide preko powerISO programa i slicnih,.

Probao sam i nece da butuje. Probao sam na 2 laptopa i kaze USB nije butabilan. Trebam li mozda u NTFS da formatiram pa onda da prebacim fajlove na USB? U pitanju je ova verzija.

Poslednja izmena:
Možeš da napraviš butabilni usb flash sa Win7 iz Linuxa (Ubuntu, Mint) ako već imaš win7 iso fajl (može da se napravi od instalacionog win7 dvd-a), uz pomoć ovog alata -> WinUSB

Nije htjela ni ta maherzova verzija... Na kraju sam prebacio na USB flash i kod komsije na win 7 to odradio :)
Probao sam ove fore sto rade na mint ali mi je uvijek neki error izbacalo...

Ne možete samo iskopirati fajlove iz ISO. Potreban je i NT6 PBR (Partititon Boot Record) iliti bootsector. "Formatiranjem" ga ponekad stavite ("pa upali"), zavisi sa čim radite. Sve što treba da se uradi je (za Vistu i kasnije):

bootsect /nt60 X:

gde je X: Vaš flash drive.

Ne može da ne radi.
Nije to horoskop pa možda da a možda i ne, ako kod mene (i drugih) može gore opisana procedura mora i kod tebe :)
No... bitno da je rešeno.
Evo ja ti kazem da u mom slucaju provjereno ne radi :)
Vjerovatno ima jos neka fora da se freska pripremi da je butabilna sto je u tvom slucaju nije trebalo.

Hm, džaba sam pisao, vidim. Mada, verujem da bi bootsec.exe radio u Wine-u.

E bravo to je i trebalo da se uradi. Nego nijesam vidio zadnji post :)
Ima i neki programcic za mint koji to odradi.

Nazad
Vrh Dno