Šta je novo?

Linux Mandrake 9.2...

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
...je izasao. Na 3 cd-a, necu da dajem link (da ga ne bi brisali 😀), imate na exxtreme-ovom sajtu.
Ajde, ko isproba nek pise utiske...

Nije zabranjeno objaviti link ukoliko i firma proizvodjac daje da se proizvod downloaduje. Tako da ne treba ici na 300 sumnjivih sajtova, nego direktno na mandrakeov sajt:

http://www.linux-mandrake.com/en/ftp.php3

verujem da nema vidljivih/primetnih razlika u odnosu na 9.1... zar bre mandrake nije bankrotirao? otkud 9.2?

i da, www.pcdesign.co.yu su ljudi sa novog beograda koji rezhu sve available linuxe za 70 dinara per disku... od njih sam uzeo 9.1 i zadovoljan sam kako uslugom, tako i verbatim superAZO diskovima...

xvoodoo je napisao(la):
verujem da nema vidljivih/primetnih razlika u odnosu na 9.1... zar bre mandrake nije bankrotirao? otkud 9.2?

i da, www.pcdesign.co.yu su ljudi sa novog beograda koji rezhu sve available linuxe za 70 dinara per disku... od njih sam uzeo 9.1 i zadovoljan sam kako uslugom, tako i verbatim superAZO diskovima...

Ok, prenecu komsijama Mladenu, Voji i Aci tvoje utiske ! 😉

Ja stvarno ne znam da li bi taj link bio ilegalan ili ne. Naime, pravo da downloaduju ISO imidze novog MDK 9.2 (preko bittorenta) imaju pravo samo clanovi njihovog user cluba (tj oni koji placaju godisnju clanarinu). Ostali jos uvek ne - potpuno slobodan download krece pocetkom sledeceg meseca. Pa sad.....kakav je taj link? Sa ISO fajlovima? Znaci neki member je skinuo imidze i stavio ih je na ftp sajt? Ali kako je mdk pod GNU licencom, trebalo bi da je download potpuno legalan.
Btw, nema nekih posebnih novina u novoj verziji. Malo su doterani drake alati, ubacen je novi gnome 2.4, tu je 2.4.22 kernel, tu su nove verzije standardnih programa, hvale se kako je 9.2 'kernel 2.6 ready" (znaci kad izadje finalna verzija 2.6, stavice rpm-ove na sajt pa nek ljudi instaliraju) i to je otprilike to.
I nisu bankrotirali 🙂 Francuska drzava ih je zastitila od bankrota, davsi im neko vreme da poprave finansijske rezultate - a u zadnje vreme su zaista stali na noge i posluju pozitivno (bar tako kazu 😀 )

Ne, sto se tice legalnih i ilegalnih linkova, mislio sam na to da je warez ovde zabranjen sto se bencha tice. Medjutim, naravno da nije zabranjeno ostaviti link ka sajtu proizvodjaca kada vec on sam dozvoljava download - a da li ce morati da se tom prilikom uclani u user club, plati kreditnom karticom ili ne, to vec nije stvar bencha, nego odnosa izmedju te firme i korisnika.

Ma sve je to u redu, ali da ponovim : ako su u pitanju ISO imidzi, njih je nemoguce downloadovati sa sajta proizvodjaca u ovom trenutku (osim ako se ne plati). A ako je neko platio, downloadovao, i stavio ta 3 cd-a na neki ftp sajt tako da sad svako moze da ih downloaduje za dzaba, sta onda?

Valjda je jasno da je to warez -> ostavio si verziju koja se placa drugima free za download; zato sam i dao link ka mandrake download sajtu.

Nazad
Vrh Dno