slipstream
Čuven
- Učlanjen(a)
- 01.12.2004
- Poena
- 619
Hard disk sam podelio na tri particije: prva od 10GB na koju sam intalirao XP, druga od 5.8GB na koju bih instalirao linux (ubuntu) i treca od 60-ak Gb za ostale podatke... Koja je procedura instaliranja linuxa ako vec postoji instaliran XP i da li su potrebna podesavanja za kasnije biranje sistema na startovanju?
Za sada sam koristio samo live verziju Ubuntu linuxa tako da nemam bas nikakvo iskustvo pa bih ga koristio kao drugi sistem dok ne skapiram bar neke osnovne stvari... Kada sam pokrenuo instalacioni disk linuxa podelio sam drugu particiju na jednu od 5 i drugu od 800MB (swap), nakon nastavka instalacije prijavljuje gresku kod (instaling base system) i nece da nastavi...?
Za sada sam koristio samo live verziju Ubuntu linuxa tako da nemam bas nikakvo iskustvo pa bih ga koristio kao drugi sistem dok ne skapiram bar neke osnovne stvari... Kada sam pokrenuo instalacioni disk linuxa podelio sam drugu particiju na jednu od 5 i drugu od 800MB (swap), nakon nastavka instalacije prijavljuje gresku kod (instaling base system) i nece da nastavi...?