trx
Čuven
- Učlanjen(a)
- 22.01.2004
- Poena
- 619
Ne znam da li ovde ima ljudi nesto posebno zainteresovanih za Linux i da li je ovakva tema vec bila aktuelna. Ipak, s obzirom da sam prezadovoljan (nadam se ne prerano) rezultatima, resih ovo da podelim sa vama!
http://www.ibiblio.org/pub/Linux/docs/HOWTO/other-formats/html_single/Athlon-Powersaving-HOWTO.html
Kod mene radi! :banana:
Temperatura u leru je otisla sa ~52C (moj Gigabyte cita direktno iz procesora) na ~40C !!! :happy:
Do sada nisam primetio nikakav pad performansi. Pokusao sam vise puta da kompajliram bzImage sa PowerSaving-om i bez njega ali sam dobijao identicne rezultate... :Klanjanje
Moja masina je Barton 2500+@3000+ i Gigabyte GA-7VT600-1394
Kod mene posao odradjuje skripta:
E, sad bih ja voleo da mi neko napise nesto zbog cega sve ovo sto sam odradio ne valja, jer mi se cini isuvise dobrim da bi bilo istinito pa svakog casa ocekujem da mi nesto ode u k... persun :wall:
http://www.ibiblio.org/pub/Linux/docs/HOWTO/other-formats/html_single/Athlon-Powersaving-HOWTO.html
Kod mene radi! :banana:
Temperatura u leru je otisla sa ~52C (moj Gigabyte cita direktno iz procesora) na ~40C !!! :happy:
Do sada nisam primetio nikakav pad performansi. Pokusao sam vise puta da kompajliram bzImage sa PowerSaving-om i bez njega ali sam dobijao identicne rezultate... :Klanjanje
Moja masina je Barton 2500+@3000+ i Gigabyte GA-7VT600-1394
Kod mene posao odradjuje skripta:
Kod:
#!/sbin/runscript
# Copyright By TnT ;)
depend() {
# don't want to mess with this until system is completely up
need local
}
start() {
ebegin "Turning ON PowerSaving on this KT-600..."
setpci -v -H1 -s 0:0.0 D2=$(printf %x $((0x$(setpci -H1 -s 0:0.0 D2) | 0x80)))
setpci -v -H1 -s 0:0.0 D5=$(printf %x $((0x$(setpci -H1 -s 0:0.0 D5) | 0x02)))
eend $?
}
stop() {
ebegin "Turning OFF PowerSaving on this KT-600..."
setpci -v -H1 -s 0:0.0 D2=$(printf %x $((0x$(setpci -H1 -s 0:0.0 D2) & 0x7f)))
setpci -v -H1 -s 0:0.0 D5=$(printf %x $((0x$(setpci -H1 -s 0:0.0 D5) & 0xfd)))
eend $?
}
E, sad bih ja voleo da mi neko napise nesto zbog cega sve ovo sto sam odradio ne valja, jer mi se cini isuvise dobrim da bi bilo istinito pa svakog casa ocekujem da mi nesto ode u k... persun :wall:
Poslednja izmena: