Šta je novo?

Linux i Nvidia driver

ran

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Posle "pokusaja" instalacije drivera za GF4 vise ne mogu da udjem u graficki mod vec samo u konzolu. Sve sam radio po uputstvu sa mandrake.co.yu ali..
Unapred hvala na odgovorima

ran je napisao(la):
Posle "pokusaja" instalacije drivera za GF4 vise ne mogu da udjem u graficki mod vec samo u konzolu. Sve sam radio po uputstvu sa mandrake.co.yu ali..
Unapred hvala na odgovorima

promeni u /etc/XF86Config fajlu

driver "nv" u "nvidia"

Hvala, ali...
Problem je sto meni prilikom instalacije linux-a ne prepoznaje graficku kao GF4 vec kao GeForce (i neka skracenica u zagradi) pa prilikom instalacije novih drajvera ne mogu da deinstaliram stare drajvere tj. ne znam koji drajver da deinstaliram (rpm -e ???). (ko razume shvatice :) )
Meni u fajlu XF86Config posle instalacije novih drajvera (GLX i kernel) stoji drajver nvidia ali posle restarta ne mogu da dobijem graficko okruzenje.
Ako moze neko manje uputstvo, please

Jesi li DOBRO uradio sve u XF86Config-u?
Kako si instalirao iz RPM-a ili tar.gz?

Mozda su pogresni drajveri. Idi na nvidiain sajt i skini jednu malu skriptu...pokrenes je i ona ti kaze sta da skines. Skines tacno te fajlove, instaliras (imas uputstvo) i gotovo...neces imati problema

Instalirao sam iz RPM-a po uputstvu sa mandrake.co.yu i sve uradio po tom uputstvu u XF86...
Cekaj sada sam malo zbunjen. U uputstvu pise da se promene vrse u XF86-4 fajlu?
Idem da probam skriptu sa Nvidia sajta.
Hvala vam na odgovorima i javljam se sta sam uradio.

Kao prvo, batali bilo koje drugo uputstvo sem onog koje nadjes u samom paketu koji hoces da instaliras.
E sad, tu dolazimo do drugog problema, a to su rpm-ovi. Kod njih nemas nikakvo uputstvo. Takodje, tu je i problem koji je vecina ljudi imala sa nvidiinim drajverima koje su probali da instaliraju iz rpm-a. Batali rpm posto nisu dobri vec skini tar.gz fajlove (u kojima se nalazi source koji ces morati da iskompajliras naravno uz pomoc uputstva) i tada ce sve da radi.

Vrh Dno