Šta je novo?

Linux i MSI PC54G2

bataniki

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poena
304
Da li neko ima iskustava sa ovom wireless karticom ( MSI PC54G2 )?

1.Hteo bih da podignem server sa ovom karticom i da pritom ona radi u AP modu.
Server je pod Linuxom SUSE 9.3.
Koliko vidim SUSE prepoznaje karticu kao RT2500 i daje mogucnost da se ona konfigurise kao AP, ali niko sa strane ne moze da se zakaci na taj AP.

2.Kada je podesim da radi u Ad-hoc modu ne vidim ni jedan AP u gradu ( a ima ih puno ), ili bar ovaj softver na SUSE linuxu pokazuje da nema niceg.

3.Da li je uopste dobra ideja koristiti SUSE u ovu svrhu jer vidim da inace koriste Slackware?

Hvala unapred... :type:

1. Nemam tu karticu, izguglaj neshto

2. uradi u konzoli iwlist scan (pre nego shto se prikljuchis bilo kom essid-u tj. AP provajdera). Na koji software iz SuSE-a si mislio? KWiFiManager?
3. ideja je dobra, pogotovo ako si pochetnik, kasnije mozes da probas Slackware i jos kasnije Gentoo

Mislio sam na softver KInternet...jer sam jedino taj nas'o.
Ovaj drugi, KWiFiManager, nisam uspeo da pronadjem na SUSE-u. Ako sam dobro razumeo u tutorijalu, on se poziva iz konzole , samo kako??? :)
Jesam pocetnik kada je linux u pitanju, ali ne bih voleo da pocinjem sa necim sto nece da mi zavrsi poso.
Izmedju ostalog cuo sam da u Slackware-u postoji i alat kojim moze da se radi i trafic shapeing (CBQ), koji ce mi takodje biti potreban.

Citao sam u SUSE dokumentaciji da WiFi kartica u AP modu,( kada je mashina u stvari bridge ), nece da radi zbog neke nekompatibilnosti WiFi i Ethernet kartice, vec da se taj problem zaobilazi postavljenjem kartice u Ad-hoc i rutiranjem.
Da li je stvarno tako u praksi ???

Mnogo pitanja na ovako malom mestu :type:

Hvala unapred ...

Nazad
Vrh Dno