Šta je novo?

Linux i drajveri

• Začetnik teme Začetnik teme dEXE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dEXE

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
755
Evo izadjose Mandrake 9.0 i Red Hat 8.0, pa me zanimaju sledece stvari:

Lucent modem - kako da se namesti da radi u linuxu... na netu sam nasao drajvere ali su za starije kernele, poslednji je za 2.4.18.10 (a ne za 2.4.19 i 2.4.18.14 respektivno)... sta mi je ciniti? 🙂

GeForce MX2 - takodje na nvidia sajtu su stariji drajveri, ali iz source-a bi valjda nekako trebalo da se iskompaliraju da rade... ako neko moze da napise uputstvo kako?

Sound Blaster Live - zvuk radi ali ne podrzava ili bar ja ne vidim 4.1 sistem zvucnika i td., ima li negde bolji drajveri od ovih default-nih...

Pinnacle PCTV - dal ovo radi, pretpostavljam da da, jer prepoznaje cip, ali valjda negde imaju neki bolji drajveri... gde i koji? sa kojom aplikacijom onda da se gleda TV i grebuje recimo?

Mustek skener 1200 CP - pretpostavljam da drajvera verovatno nema...

Hvala na bilo kakvom savetu i sugestiji...

dEXE je napisao(la):
Lucent modem - kako da se namesti da radi u linuxu... na netu sam nasao drajvere ali su za starije kernele, poslednji je za 2.4.18.10 (a ne za 2.4.19 i 2.4.18.14 respektivno)... sta mi je ciniti? 🙂

Pa ocigledno ti nema druge nego da probas sa tim drajverima, pa ako rade rade, a ako ne mozes da modifikujes izvorni kod i rekompajliras paket ili da cekas novu verziju.

GeForce MX2 - takodje na nvidia sajtu su stariji drajveri, ali iz source-a bi valjda nekako trebalo da se iskompaliraju da rade... ako neko moze da napise uputstvo kako?

Bilo je dosta price o nVidia drajverima na ovom forumu. Pretrazi starije postove.

Mustek skener 1200 CP - pretpostavljam da drajvera verovatno nema...

man sane-mustek

dEXE je napisao(la):
Pinnacle PCTV - dal ovo radi, pretpostavljam da da, jer prepoznaje cip, ali valjda negde imaju neki bolji drajveri... gde i koji? sa kojom aplikacijom onda da se gleda TV i grebuje recimo?

PCTV radi savr¹eno.
Potra¾i program XawTV.
Drajver je u kernelu i naziva se bttv

Nazad
Vrh Dno