Šta je novo?

Linspire?

ile

Slavan
Učlanjen(a)
25.05.2004
Poena
319
Da li je neko probao Linspire?

Kakav je to linux? Koliko je komplikovano raditi u njemu za nekoga ko nema iskustva sa linuxima?

Koji bi linux uopste bio najlaksi za prvo upoznavanje, a da pritom ima office, net, mp3, dvd, divx...?

pozdrav svima i hvala za bilo kakvu informaciju:smash: .

Fedora, SuSe ili (k)Ubuntu.

http://www.linspire.com/ je cool i sve jednostavan samo ima 2 mane
1. placa se
2. Ako naucis linspire znaces linspire a ne linux...

Poslednja izmena:
pretpostavljam da cu ljudima koji znaju linux zvucati glupo, ali sta je ustvari taj linspire? jel to jedan od linuxa ii je to nesto deseto?

jedna lepo nasminkana linux distribucija

Koji bi linux uopste bio najlaksi za prvo upoznavanje, a da pritom ima office, net, mp3, dvd, divx...?
Pravo rešenje za tebe je SimplyMepis 6. Ima odličnu automatsku detekciju hardvera, pušta multimediju odmah po instalaciji itd. Pošto mnoge druge distribucije ne dolaze sa vlasničkim kodecima pa ih moraš ručno instalirati, što može biti frustrirajuće pri prvom susretu.

kakav je taj simplymepis6? moj plan je bio da ga instliram na nekog della p4 1,6ghz, 256mb rama... oce mi to raditi dosta brzo ili treba vise rama? izvinite ako zvucim mnogo glupo, ali za linux sam stvarno vo :D .

Da li je neko probao Linspire?

Kakav je to linux? Koliko je komplikovano raditi u njemu za nekoga ko nema iskustva sa linuxima?

pozdrav svima i hvala za bilo kakvu informaciju:smash: .

Za sve ovo sto si naveo mogu toplo da preporucim Mandrivu. Sve ima, ukljucujuci i sjajne 3D efekte za desktop koji bolje izgledaju nego na mac-u.
Poz! :wave:

Za sve ovo sto si naveo mogu toplo da preporucim Mandrivu. Sve ima, ukljucujuci i sjajne 3D efekte za desktop koji bolje izgledaju nego na mac-u.
Poz! :wave:

probao sam ubuntu preko nekog live cd-a, bez instaliranja. radi sasvim lepo. ovcekivao sam nesto mnogo gore, ali sam se sasvim lepo snasao. videcu da skinem tu mandrivu i taj simplempis, pa da instaliram i probam onda. u svakom slucaju mislim da cu proci bolje nego sto sam ocekivao, a i ovaj dell koji je na win-u prilicno spor deluje kao dosta dobra masina na na ubuntu cd linuxu.:smash:

Nazad
Vrh Dno