Šta je novo?

Linksys WAG54G2 - ADSL problem

Jandra

Slavan
Učlanjen(a)
19.06.2007
Poena
304
Danas sam kupio Linksys WAG54G2, iz prostog razloga jer mi treba wireless mreza u kuci za laptop. Posto on ima u sebi i ADSL modem, skinu sam stari speedtouch modem koji sam dobio od telekoma, i povezao novi. Podesio sam parametre kao na starom modemu, ali tu se javlja problem. Ne uspostavlja vezu sa DSL-om pa samim tim ni sa internetom. Zvao sam telekomovu tehnicku podrsku, i operater mi kaze da su oni zaduzeni samo za modeme koje oni daju.
Pomagajte ljudi! Sta da radim?

A evo slike kako sam podesio.

Jesi li probao da stavis pod "dsl modulation" da bude adsl 2 ili adsl 2+? iI stavi mu opciju "keep alive".

Ja isti takav problem imam na starijem Linksys modelu WAG354G ali zato sto je annex B model [za ISDN liniju].
Pise sve ispod na threadu.
Ja sam D Linka podesio za 15 sekundi umesto postojeceg socijalnog Eunet-ovog Sagema,a sa Linksysom nemam iskustva.
pozz

Mora da bude keep alive , connect on demand sluzi da se konektuje po potrebi.
Ajde stavi neku T1 413 modulaciju za svaki slucaj pa vidi da li uspostavlja adsl vezu tako . Probaj da ga vezes i direktno bez splitera. I obavezno proveri anex.

probao sam kako sto ste rekli, opet nista, nece ni dsl vezu da uspostavi.

Probaj da pod "user name" u routeru, nemoj da stavljas ".yu", na kraju.

Jbm ti, telekom i njihovu teh. podrsku :mad::mad:

Ja sam skoro kupio wireless router, a pre toga sa poslao mejl tehn. podrsci, evo sta su mi odgovorili iz tehn. podrske YUBC-a:
Postovani,
mi u ponudi nemamo wireless routere. Da biste ostvarili konekciju kako Vi zamisljate potrebno je da imate varijantu modem -> wl router. Najbolje resenje je wl router koji u sebi ima modem, posto "sagem 800/840 f@st" je USB modem koji se ne moze prikaciti na obican wl router. Sto se tice preporuke, ja Vam licno preporucujem firmu ZyXEL. Njihovu ponudu wl router-a mozete pretraziti na web pretrazivacu google (http://www.google.rs). Nakon kupovine wl routera (sa modemom u sebi) ostaje Vam standardna konfiguracija:

Vpi: 8
Vci: 35
Encapsulation: PPPoE
Username: username@yubc
DSL Mode: G.dmt
Mode: routing

Puno srece u kupovini nekog od routera i uspesnog koriscenja nasih ADSL usluga sa istim!

Pozz i da sto pre namestis router, da ti fercera :wave:

Poslednja izmena:
Da li posoji neka mogucnost da proverim da li mi uopste radi DSL na ruteru?

Moras da vidis u uputstvu rutera da li je Anex A (POTS - direktna linija ) ili Anex B ( ISDN )

Annex A, to sam proverio pre kupovine, Annex A je i stari ruter

Ja bih probao sa drugim filterom ili bih direktno spojio ruter sa linijom. Često filter zna da bude feleričan i da je dovoljno da ga malo prodrmaš i da neće da radi (lično iskustvo).

Probao sam direktno da spojim na liniju, i opet nista

Probaj bukvalno sve modulacije koje imas na raspolaganju kada ruter vezes direktno.
Znam da na nekim manjim centralama u NS-u Linksys-i jednostavno ne rade (bar je tako bilo ranije).
Ako bas nista od ovoga ne pomogne odnesi ga kod nekog ortaka pa proveri , mozda ruter ne radi kako treba?

evo kako je kod mene podeseno

Probaj dhcp/staticIP umesto ppoe konekcije. barem tako meni radi na ovom huaweiju na koji se kacim.
Dalje, apsolutno ne mora "keep alive"
I na kraju imas sjajno uputstvo uz lynksys ruter, pdf format, skini i uzivaj

Pokusavao sam sve moguce kombinacije, ostaje da odem do ortaka koji ima ADSL kod sezama, ako ni tu ne radi, onda je do rutera.

Mora keep alive besmisleno je da koristi connect on demand , ako zeli da bude stalno konektovan!
Na dsl signal , mogu da uticu samo modulacija i anex . Posto je anex ok i ako si probao sve modulacije kada ti je direktno vezan ruter postoji vise mogucih uzroka problema. Ne valja ti kabl na koji vezujes ruter ? Ne dobijas dsl signal iz centrale ? Ne funkcionise ruter ? Ovo ces sve lako proveriti kod ortaka.

Ma mora da je do rutera, jer kad stavim stari radi normalno. Sutra ujutru idem do ortaka, ako ni kod njega ne bude radilo, nosim ruter u servis.

ovo što ću da napišem nije 100% proverena informacija ali iz nekog razloga neki linksys adsl-kombo-ruteri imaju nepremostivih problema sa telekomovim adsl-om, samo sa njima.

Poslednja izmena:
Hm, evo me kod druga na Vozdovcu, konektovao sam se bez ikakvih problema, samo udenuo kablove, i to sa mojim user namom i pass. Bice da je do centrale problem. E sad stvarno ne znam sta vise da radim.

Zavisi na kakav se DSLAM kachish.....kako je to sa telekomove strane konfigurisano (nevezano za provajdera kojeg koristish)....u Vojvodini je generalno problem na 90% centrala samo sa linksys opremom.....razmenjuje 7 PADO/PADI paketa sa DSLAM-om i tu stane.....a na nekim DSLAM-ovima je podesenio da se razmenjuje vise tih poruka....ja sam na jednom drugom forumu javno obecao da ako ikad telekom objasni zasto je naprasno (updateovali softwere neke) potpuno ispravna oprema prestala da radi i da me ne interesuju njihova objasnjenja da to radi sa njihovom opremom....obecao sam da ako neko od telekomovaca objasni...da cu se gol golcat okupati u jezeru u Dunavskom parku u NS......nece od toga biti nista (od toga za linksys proradi na takvim centralama) osim ako slucajno opet nekim update-om....ali ne namerno poprave stvar...jer je nisu ni svesni.

Ja sam odustao od mog WAG200 ima vec godinu dana....

Poslednja izmena:
@knjazmiloš
jesi li pokušavao sa dd-wtr firmverom?

da li je bilo ko ko ima problem na centrali sa linksys-om pokušavao da se igra sa ddwtr-om, možda je tako moguće rešiti problem...

Poslednja izmena:
Probacu sa tim modifikovanim i sa tom beta verzijom iz tog navedenog topic-a....ali ja sam probao sve oficijelne verzije saa Linksys-ovog asjta...i nece sa moze...odem u BG...sve radi...:)...probacu pa cu da javim,.

Vrh Dno