Šta je novo?

linksys wag200g i sezampro podesavanja

D-KEE

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.10.2001
Poena
649
moze li neko da ispise svoja podesavanja ovog rutera a da ima net kod sezama?

u medjuvremenu sam uspeo da resim problem

ako ti josh neshto zafali, slobodno pitaj, bas sam juce namestao taj ruter na poslu da radi sa sezampro adsl-om :)

Linksys WAG200G

ako ti josh neshto zafali, slobodno pitaj, bas sam juce namestao taj ruter na poslu da radi sa sezampro adsl-om :)

:wall:
Molim pomoc, meni nikako ne uspeva da podesim modem. Uputstvo koje sam dobio u Sezam za njihov uredjaj mi nista ne znaci, stavise, izgleda potpuno kontradiktorno

kod mene je bio problem telefonski kabl (kod conexanta je normalno radio, dok kod linksys-a nije hteo pa sam napravio novi sa 4 zile (stari je imao 2)
u atacmentu imas podesavanja

pozdrav

Dejan

Prilozi

• Clip.jpg
    Clip.jpg
    55.4 KB · Pregleda: 324
Pomoc!!!

Da li neko ima instaliran ovaj router na Visti?
Sve sam upisao kao sto je u uputstvu za sezampro posto ga i ja koristim ali lampica za DSL mi ne svetli. Proverio sam sve kablove sve je dobro povezano jednostavno nece da radi.

Ima li neko ideju sta da radim?

Unapred hvala,
Milos

Instalacija sa vistom nema nikakve veze - Internet mi normalno radi i na visti a na pc linksys je povezan preko mreznog kabla. Nije ti potrebno da instaliras onaj linksys-ov softver (setup)

Ni meni DSL nije svetleo dok nisam zamnio kabl - probaj da ga nakacis bez pc-a sto je blize moguce spliteru. Znaci:
ulazni tlf vod pa onda spliter i odmah zatim ruter - i tu probaj par varijanti kablova (4 zice i 2 zice) i kako si tu kablovi spojeni (kod mene je raspored pinova na jednoj strani 1,2,3,4 a na drugoj 4,3,2,1)

Na pravio sam sledece varijante kablova 1234 4321, 1234 1234, 12 21, 12 12. Ni jedna od varijanti ne radi. Kad kazes sto je moguce blize spliteru jer mislis na duzinu kabla? Da li su tebi pinovi na sredini i ima li to ikakve veze?

Jedino sto mi jos "pada" na pamet je to da imas pogresnu verziju rutera (obicna telefonska linija ili ISDN). Na kutiji bi trebalo da pise za koju je verziju napravljen ruter (uporedi jos mac adrese sa kutije i rutera (da nije kojim slucajem stavljen pogresan ruter u kutiju)).

Kad kazes sto blize jel mislis da bi kabl trebao da bude sto kraci? I da li su ti pinovi na sredini džeka?

Posto sam menjao setovanja na ruteru ponovo sam imao problema sa internetom tako da sam pronasao sta je uzrok problema kada dsl svetli zeleno a internet lampica crveno

DSL svetli zeleno i ruter je ostvario vezu sa provajderom sto se moze videti u konfiguraciji rutera
INTERNET svetli crveno sto znaci da user nije mogao da se autentifikuje kod provajdera

U slici koju sam okacio postoji jedna nenamerna greska u polju username
username treba da bude: username@sezampro

Kada se ukuca username@sezampro i snime setovanja (ruter se automatski restartuje) dalje u prikazu setovanja pise samo username kao sto je u screenshot-u, medjutim kada se snimi konfiguracioni fajl i pogleda u notepadu jasno se vidi da je on zapamtio username@sezampro iako na ekranu prikazuje samo username

pronasao sta je uzrok problema kada dsl svetli zeleno a internet lampica crveno

DSL svetli zeleno i ruter je ostvario vezu sa provajderom sto se moze videti u konfiguraciji rutera
INTERNET svetli crveno sto znaci da user nije mogao da se autentifikuje kod provajdera

Ne mora da znaci, mada najcesce jeste. Tacan uzrok se moze videti citanjem sistemskog loga.

kod mene je bio problem telefonski kabl (kod conexanta je normalno radio, dok kod linksys-a nije hteo pa sam napravio novi sa 4 zile (stari je imao 2)
u atacmentu imas podesavanja

pozdrav

Dejan

Zasto se navode brojevi za DNS1 i DNS2 ? Meni radi net i kada to ostavim prazno...

Nazad
Vrh Dno