Šta je novo?

Linksys WAG200G i majstori u centrali

ima nesto sumnjivo u vezi sa tim "beta" firmware-om. nigde se na netu ne pojavljuje a velicina mu je u bajt identicna prethodnoj verziji.

meni radi perfektno...na isdn liniji, annex b znači.....;) moj jedini problem sa prethodnim fw je bio sto mi je upload bio jako spor na windows mail-u....sada i to radi ok....a ja sam kao i svi optuživao Vistu:wall:.....eto....:type:
inače, evo ti odakle sam saznao za taj fw...pa ti sam proceni....http://forums.linksys.com/linksys/board/message?board.id=DSL&thread.id=5493

Poslednja izmena:
Meni se pojavio isti problem sa gore pomenutim routerom i isto na telekomu :) svaki dan i svakih par h puca veza iz cista mira ponekad se konektuje bez problema a nekad nece uopste dok ne uradim par puta hard resetart,probao sam telekomovim huaewi cudom i radi odlicno.Ubacio sam gore pomenuti firmware i isto,da li neko ima predlog kako da resim problem?

Telekom nije isto sto i Ptt provajder. Nakon fleshovanja novog firmvera najbolje je parametre podesiti rucno iz pocetka a ne ucitati snimljena podesavanja. Probaj...

Znam da nije isto i ja sam na Telekomu,probao sam sve rucno medjutim i dalje problem ...

Sad sam se cuo sa telekomovom sluzbom kazu da su nesto sredjivali na centrali pa da se ubuduce namesta ADSL2+ umesto G.dmt

Meni posle ubacivanja ove beta verzije 01.08_03 radi skoro bez pucanja veze.
Veza jedino puca kad koristim neki voip program, tj. telefoniram preko neta.

@knjaz.milos

Jel možeš firmver za Annex A da okačiš ponovo negde jer više ne može da se skine sa RS-a?

Počela je da mi puca veza posle više od 18 meseci besprekornog rada, nakon što sam na jedan dan izgubio signal. Izgleda su bili neki radovi na centrali. Zaglupljivao se modem na svakih 20-tak minuta i sada sam to uspeo da stabilizujem sa 1.01.09 firmverom. Sada se ne zaglupljuje više ali sam morao da smanjim broj konekcija u uTorrentu.
Ipak, voleo bih da probam i taj modovani firmver?

Zahvaljujem BigBoy. Za sada mi sve radi stabilno već preko 48h. Ako se desi da opet zakuca probaću i taj firmver. Samo nisam siguran da je moj problem kao onaj opisan gore. Naime, ja nemam problem sa povezivanjem. Dobijam konekciju u roku od par sekundi posle paljenja rutera. Izgleda da je bilo do prevelikog broja konekcija u uTorrentu. Sa 100/50 sam smanjio na 50/30 i sada radi (nadam se) kako treba. Samo mi nije jasno kako se taj problem odjednom pojavio kad je više od godinu i po dana sve radilo kako treba?

Ja vidim i dalje samo 1.01.09. Jesi li na njega mislio?

Ehem, da se ubacim i ja, pošto se cele nedelje patim sa ovim i kraj mukama se još ne nazire.

Do sada sam koristio preskupi ali pouzdan OTE ISP, ali je gazdarica prešla na Tellas (WIND-ov ISP) Double Play internet+telefonija paket koji pored dvostruko niže cene nudi i neke jako zgodne stvari, kao što je besplatno flat telefoniranje sa Srbijom.

Međutim kod OTE-a imao ISDN, dok Tellas nudi samo PSTN i dok sam bio na poslu tehničar je došao i uklonio ISDN terminator. Problem je u tome što je moj WAG200G ruter Annex B i sada više ne vidi DSL signal. Može li se nekako ovaj ruter pretvoriti u Annex A, makar i modovanim firmware-om? Ako ne može, zna li ko kako da ga pretvorim u access point i povežem sa malim Siemens ruterom koji mi je Tellas dao kako bih mogao da koristim wireless u stanu? Stvarno ne bih da moram da kupujem novi wireless ruter.

Poslednja izmena:
Ehem, da se ubacim i ja, pošto se cele nedelje patim sa ovim i kraj mukama se još ne nazire.

Do sada sam koristio preskupi ali pouzdan OTE ISP, ali je gazdarica prešla na Tellas (WIND-ov ISP) Double Play internet+telefonija paket koji pored dvostruko niže cene nudi i neke jako zgodne stvari, kao što je besplatno flat telefoniranje sa Srbijom.

Međutim kod OTE-a imao ISDN, dok Tellas nudi samo PSTN i dok sam bio na poslu tehničar je došao i uklonio ISDN terminator. Problem je u tome što je moj WAG200G ruter Annex B i sada više ne vidi DSL signal. Može li se nekako ovaj ruter pretvoriti u Annex A, makar i modovanim firmware-om? Ako ne može, zna li ko kako da ga pretvorim u access point i povežem sa malim Siemens ruterom koji mi je Tellas dao kako bih mogao da koristim wireless u stanu? Stvarno ne bih da moram da kupujem novi wireless ruter.

Ne.
Annex A i Annex B su dva odvojena standarda na prvom OSI nivou.

Vidis...ja sam na jedan Sagem 1241 (annex B) ruter tutnuo firmware od sagem 1201 ...i od tada radi na annex A liniji,ali naravno nazad na ISDN netje da mozhe ....

Nazad
Vrh Dno