Šta je novo?

Linksys WAG200G i majstori u centrali

BigBoy

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
675
Juce oko 11h prepodne Telekom je imao neke radove na mojoj tel. centrali do 15h. Posto nije proradio do jutros u 11h, nazovem tehničku podrsku, oni ljubazni sve u redu, javljaju mi samo da provere (ptt provajder).

U medjuvremen ja vadim njihov modem Sagem 840 iz kutije, prikljucujem i internet radi.

Prebacim kabel u Linksys, opet nece. U medjuvremenu me oni zovu da kazu kako vide da sam se prikljucio i ptaju da li je sve ok. Rekoh jeste jeste sa vasim modem ali ovaj Linksys nece. Kazu oni do modema je.

E sad, Linksys je radio dok Telekom nije majstorisao na centrali.

- Probao sam da resetujem modem
- Da vratim na Factory default, pa ponovo sve podesim
- Upgrade sam firmware na najnoviji

Nece.

Interesantno je da se u delu Status/DSL connection vidi da ima ADSL signala, uredno je prijavljena brzina i sve ostalo, ali kad u delu Gateway pritisnem Connect, zasija poslednja lampica sa desne strane (INTERNET) u crvenoj boji i ugasis se i to je to (inace treba da sija zeleno kad je sve ok). Predzadnja lampica (DSL) sija konstantno zelenom bojom.

I sta sad da radim? Malo mi je cudno da je Linksys crkao bas kad su oni poceli radove :S:

Sve ideje su dobro dosle.

Dodatak: kada prebacim da svakih 20 sekundi uspostavi vezu ukolikoje prekinuta, tada INTERNET sijalica svetli crveno i povremeno trepne.

Poslednja izmena:
1.jpg

2.jpg

3.jpg

da li si probao da kod dsl modulation stavis T1.413...da vidis sta ce biti......

Skinuo sam ovo WAG200G_Setup_Wizard_v1.2.zip sa linksys sajta i dobijem ovo:

4.jpg

probao sam da menjam sve opcije u polju pa i T1.413, nazalost bez uspeha.

Takodje sam primetio da je na drugoj slici 2002 godina, da li to ima veze i kako se menja?

PS: VCI je 35 a ne 38, da ne menjam sada slike.

Poslednja izmena:
sta kaze log?
administration > reporting > view log

Si probao da ga resetujes na fabricke vrednosti?

Uzeo sam od prijatelja neraspakovan isti Linksys WAG200G i problem ostaje, znaci sa oba Linksysa je isti problem. Sve radilo mesecima dok nisu pre neki dan strucnjaci u telekomu imali radove na mojoj centrali :mad:

Sta da radim sad?

Prvo, možda ćeš se razočarati ali Telekom nije kriv u ovom slučaju. Obrati pažnju na sledeće: VPI - 8, VCI - 35, kod nas kao i u većem delu evrope koristi se G.DMT tip modulacije i za MTU postavi vrednost 1492. Eto... Pod uslovom da ti je modem ispravan i da su ti username & pass validni, moralo bi da radi.

Opet nista. Doneo sam jos jedan isti Linksys (nov, neotpakovan) i simptomi su isti, tako da do modema nije 100% :S

konekcijagp4.jpg

Ili je to mnogo sitno da se ne vidi ili sam ja ćorav, ali u polju za username [email protected] nemaš bre tačku !!! Sve mi se čini da si otkucao pttnet umesto ptt.net - sasvim dovoljno da modem ne prođe autentifikaciju.

Poslednja izmena:
Khm, ne treba tacka, ide bez tacke, bre :)

Inace, jos uvek ne radi, ali sam sa ljubaznom tehničkom podrskom u NS nasao resenje. Zamenili su mi sagem800 (usb modem) za Sagem 1201 (router sa 1 ethernet portom) i sada sam povezao Sagem da bude modem, a Linksys radi kao wireless AP i kao switch. Sada u principu sve radi, ali nije to to. Takodje mi je gospodja kad sam otisao po modem, u neformalnom razgovoru rekla da se posle radova mnogo ljudi zali (pogotovo oni koji imaju sopstvenu opremu) i da su poslali telekomu neki dopis kako bi resili probleme.

U principu meni sada funkcionise ko sto je funkcionisalo samo imam jos jedan uredjaj u sistemu. Povremeno cu prikljuciti Linksys da vidim da li su otklonili kvar koji je definitivno do Telekoma.

PozdraV i hvala svima na pomoci.

SNR za upstream ti je grozno nizak, na donjoj granici (6dB)... Nije mi jasno kako modem uopste i moze da ti se sinhronizuje sa uredjajem u centrali... Pogledaj koju modulaciju ti koristi taj Sagem sto ti lepo radi i ako je na njemu SNR za upstream OK, namesti istu modulaciju na Linksys-u (ako te ne mrzi, mozes da probas i sve modulacije jednu po jednu) :)

SNR na Sagemu je isto 6dB (znam da je malo ali je toliko bilo i pre godinu dana i radilo je dok nisu cackali) i koristi G.DMT modulaciju sto sam i probao na Linksysu (na poslednjoj slici koju sam okacio).

U proteklih 5 dana potrošio sam 30 litara goriva i 20 sati rada na ovom problemu. Na kraju ipak je do Telekoma i ugradnje nekompatibilne opreme :mad: Iste probleme imaju i moji prijatelji bez obzira na kom su provajderu ili delu grada, tako da je ovim resen problem svih nas :)

Zokara hvala ti puno na pomoci

Takodje se zahvaljujem svim ucesnicima na ovoj temi na konstruktivnim predlozima i pomoci.

Hvala svima.

U proteklih 5 dana potrošio sam 30 litara goriva i 20 sati rada na ovom problemu. Na kraju ipak je do Telekoma i ugradnje nekompatibilne opreme :mad: Iste probleme imaju i moji prijatelji bez obzira na kom su provajderu ili delu grada, tako da je ovim resen problem svih nas :)

Zokara hvala ti puno na pomoci

Takodje se zahvaljujem svim ucesnicima na ovoj temi na konstruktivnim predlozima i pomoci.

Hvala svima.

Mojne to kao hvala nego da vodis coveka na pivo i neki cevap :p

U prvom postu sam napisao da mi firmware radi kao sat, međutim, kako vreme prolazi primećujem određene anomalije koje mi sve više idu na ganglije... Pitam se da li je do firmware-a, ili do internet monopoliste koji eksperimentiše sa ugradnjom kineskog hardvera u centrale.

Da li vama sve radi OK sa ovim firmware-om? Meni se dešava da mi u ~30% slučajeva kada pristupam nekom sajtu izbaci poruku 'server not found', a onda posle 3-4 refresh-a mi prikaže stranicu. Takođe, u Internet Download Menager-u kada stavim listu rapidshare fajlova za download, ima velikih problema da ostvari konekciju i izbacuje error-e, pa opet posle par pokušaja uspostavi download. Napominjem da mi se ovo nije nikada dešavalo (na istom provajderu i sa istom opremom sam od kada je ADSL-a u Srbiji).

Gde god sam fleshovao po gradu, niko mi se nije zalio za sada. Ja sam vukao torrente (utorrent) ali i rapidshare (flashget) i nikakvih problema. Svi smo na kod ptt provajdera.

Imao sam isti problem. Telekom je montirao opremu koja nije kompatibilna sa Linksys WAG200G ruterima, i internet mi nije radio danima. Rešenje je da instaliraš ovaj firmware:

http://rapidshare.com/files/105372886/WAG200G_V1.01.04.wm-build-0.6.2a-A.img

Posle instalacije ovog firmware-a sve mi radi kao sat.

Ovo je modifikovan software i možete o njemu prošitati na adresi: http://woytekm.googlepages.com/modifiedsoftwareforwag200g-eu
Ovaj lik modifikuje Linksys-ov software i samo verzija 0.6.2a radi.
Međutim pošto software nije Linksys-ov ne važi garancija i ima dosta problema prilikom rada.

Problem je inače do Linksys-a, a ne do Telekoma.
PPP deamon (pppd) odgovoran za uspostavljanje PPPoE konekcije ima bag.
Problem je prijavljen Linksys-u i očekuje se nova verzija firmware-a.

Nije mi bitno da li je modifikovan firmware, da li je kriv linksys, telekom ili sta vec, bitno je da radi bez ikakvih problema eto vec 2 meseca.

Evidentno je da je Linksys radio isto tako dobro pre majstorisanja u centrali tako da sto se mene tice telekom je sjeb@ nesto.

nastavak problema

Znači ovo je strašno išao sam i do radnje gde sam uzeo linksys koji daju 3 god. garancije. oni se ograđuju kazu obavesten je telekom obavesten je linksys radi se na rešavanju problema....

tuga jedna kakav odnos prema kupcima!
update-ovao sam firmware radio je do juče sad sam ponovo na običnom žičnom kršu.

i dokle mi da kopamo revidirane verzije firmware a oni lade ....

Buna narode!!!!

Poslednja izmena:
da li ima neka lista izmena u udnosu na 1.01.06?

Evo vam najnoviji beta firmware za wag200g...ja ga stavio i radi savršeno...mada je i prethodni kod mene radio ok:)
Annex A: http://rapidshare.com/files/120492510/WAG200Gv1-EU-AnnexA-ETSI-ML-1.01.08_03_.zip
Annex B: http://rapidshare.com/files/120492853/WAG200Gv1-EU-AnnexB-ETSI-ML-1.01.08_03_.zip
obavezno uradite fabrički reset nakon stavljanja novog fw-a i ručno ubacite podatke iznova.....meni je brljao dok nisam tako uradio...

Izgleda da ne kapiraš o čemu se ovde priča - ni ovaj firmware ne radi na "problematičnim" centralama, tako da problem o kome se ovde govori još uvek nije rešen u zvaničnim (i beta) verzijama Linksys firmware-a.

Izgleda da ne kapiraš o čemu se ovde priča - ni ovaj firmware ne radi na "problematičnim" centralama, tako da problem o kome se ovde govori još uvek nije rešen u zvaničnim (i beta) verzijama Linksys firmware-a.

kapiram, ali sam hteo da sa onima koji nisu na "problematičnim centralama" podelim saznanje o novom fw...:banana: a i oni koji jesu, mogu da probaju....gore ne moze da bude....:type: valjda:wall::p

ima nesto sumnjivo u vezi sa tim "beta" firmware-om. nigde se na netu ne pojavljuje a velicina mu je u bajt identicna prethodnoj verziji.

kapiram, ali sam hteo da sa onima koji nisu na "problematičnim centralama" podelim saznanje o novom fw...:banana: a i oni koji jesu, mogu da probaju....gore ne moze da bude....:type: valjda:wall::p

Ma OK... cheers Tvoj post mi je dao laznu nadu da je Linksys nesto uradio, pa sam odreagovao da drugi ne moraju da isprobavaju firmware koji ne resava problem...

Nazad
Vrh Dno