Šta je novo?

Linije neke na CRT monitoru - problem

parafora

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2005
Poena
320
Moja oprema  
Laptop
HP 840
Mobilni telefon
P30 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
od pre neki dan su pocele da mi se pojavljuju neke linije na monitoru (21").. neshto su tamnije nijanse od bele boje i primecuju se uglavnom kada pozadina dovoljno svetla... izgledaju kao linije magnetnog polja nekog.. ne znam kako najbolje da opisem...

najpre sam mislio da je prasina ali su ostale i kada sam obrisao monitor...
primecujem takodje da je monitor pozadi dosta vruc ..
probao sam da promenim frekvenciju osvezavanja ali nije pomoglo..
imate li neke ideje koji je uzrok ovome i kako eventualno moze da se popravi?

Da nije Trinitron monitor? :)

Da nije Trinitron monitor? :)

Koji je model monitora ?
Obzirom da je 21" verovatno je od kvalitetnijih.
Ako ima (FD) Trinitron ili Diamondtron "cevku" u monitoru, te dve horizontalne su normalna stvar. Do sada ih nisi primecivao ali one su tu od trenutka kada je ekran izasao iz fabrike.

Imam u firmi istu situaciju, radim u AutoCad-u, pa sam linije odmah primetio, ali mi je prodavac ispričao istu priču kao i Sasa, tako da to je to - sve je OK

uh dobro je i ja sam taman mislio da promenim moj jer i ja imam na nekih desetak cm. od donje i gornje ivice dve horizontalne linije koje mislim da uzimaju po jedan pixel u redu... jel se siri vremenom ili tako kako je ostaje?
btw u pitanju je sony trinitron 21" ne znam tachno oznaku kuci je a ja nisam :)

uh dobro je i ja sam taman mislio da promenim moj jer i ja imam na nekih desetak cm od donje i gornje ivice dve horizontalne linije koje mislim da uzimaju po jedan pixel u redu... jel se siri vremenom ili tako kako je ostaje?
S obzirom da su u pitanju dve žice, malko će teže da se šire/skupljaju. ;)

@parafora
Mogao bi da malo detaljnije opišeš oblik linija (možda i nacrtaš), i da navedeš njihov broj.

monitor je samsung syncMaster 1100p plus.
nisu u pitanju te dve linije vec ih ima dosta...
primetio sam da ih nema cim se ukljuci monitor vec se pojavljuju tek posle odredjenog vremena, valjda kada se monitor zagreje...
ne mogu sada da nacrtam te linije posto se ne vide (sad sam ukljucio racunar) ali cu to uraditi uskoro...

nasao sam uzrok problema... problem je pravilo pojacalo koje je stajalo blizu monitora.... kada ga iskljucim sve je u redu...
zao mi je zbog lazne uzbune... hvala svima na pomoci

Vrh Dno