Šta je novo?

linije na ekranu

djole34j4

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
319
Ekran izgleda ovako

52210571.jpg

nekad izgleda tako da ove isprekidane linije prave krugove, jedan u drugom :d

sigurno nije do monitora jer kad prikacim drugi komp sve je ok...Graficka je Asus 7300 GT...kada sam otvorio kuciste bukvalno sam se opekao na nju (njen hladnjak)...zna li neko sta je u pitanju?

Takodje, malo sam se zacudio kada sam otvorio komp i video da ventilator napajanja stoji na dole tj izduvava direktno u kuciste a ne napolje iz njega...prvi put to vidim...

hey pa ocisti hladnjak i promeni pastu i proveravaj temperaturu,u suprotnom otici ce ti GPU

hladnjak sam ocistio, bilo je prasine, ostalo nisam dirao, komp nije moj pa ne bih previse da cackam...

da krenem od pocetka...dobio sam da pogledam neki komp koji nije hteo da startuje Windows...pojavljivao se onaj plavi ekran sa oznakom neke greske i samo se restartuje...onda sam instalirao novi Win...

mislim da je ovo sa grafickom pocelo se desava posle instaliranja windowsa i pre instaliranja drajvera (a mozda je bilo i pre al ja nisam obratio paznju)...kada sam instalirao i drajvere za graficku nije hteo ni da udje u windows, samo se pojavi crna slika, nakon ucitavanja, kad treba da udje...

Takodje, posto nisam znao ni koja je graficka, a nisam imao drajvere na disku, probao sam sa programima everest, sandra, speccy i ni jedan nije izvaljivao koja je graficka u pitanju, posle sam video na samoj grafickoj...

kako ovaj komp ima i integrisanu, prikacio sam monitor na nju i sve sljaka u redu (nema linija, itd)...Al posle nekog vremena mi se desi da komp nece da se ugasi, kada odem na Shut Down, cuje se onaj klik, kao kad se komp gasi ali i dalje stoji slika Windows is shuting down, komp ukocen, nista se ne desava...

ima li neko resenje, pomagajte...

Poslednja izmena:
hladnjak sam ocistio, bilo je prasine, ostalo nisam dirao, komp nije moj pa ne bih previse da cackam...

da krenem od pocetka...dobio sam da pogledam neki komp koji nije hteo da startuje Windows...pojavljivao se onaj plavi ekran sa oznakom neke greske i samo se restartuje...onda sam instalirao novi Win...

mislim da je ovo sa grafickom pocelo se desava posle instaliranja windowsa i pre instaliranja drajvera (a mozda je bilo i pre al ja nisam obratio paznju)...kada sam instalirao i drajvere za graficku nije hteo ni da udje u windows, samo se pojavi crna slika, nakon ucitavanja, kad treba da udje...

Takodje, posto nisam znao ni koja je graficka, a nisam imao drajvere na disku, probao sam sa programima everest, sandra, speccy i ni jedan nije izvaljivao koja je graficka u pitanju, posle sam video na samoj grafickoj...

kako ovaj komp ima i integrisanu, prikacio sam monitor na nju i sve sljaka u redu (nema linija, itd)...Al posle nekog vremena mi se desi da komp nece da se ugasi, kada odem na Shut Down, cuje se onaj klik, kao kad se komp gasi ali i dalje stoji slika Windows is shuting down, komp ukocen, nista se ne desava...

ima li neko resenje, pomagajte...

Ti si tu nesto pobrkao kako mozes da instaliras drajver ako neznas koja grafika je u pitanju.Prvo proveri koje su komponete u njemu skini drajvere instaliraj windows pa onda drajvere prvo od maticne onda od grafike.

ne brate...znam koja je graficka al sam saznao tek kad sam otvorio kuciste i procitao na njoj samoj...ono sto je cudno, je da ni jedan od navedenih programa nije hteo da je prepozna...

cackam ovo cudo vec dva dana i zakljucci su sledeci...

1. kada hocu da koristim 7300 gt i podesim u biosu da ona bude primarna, i posto instaliram drajvere za nju, windows se ne dize, dodje do tog trenutka i ekran samo pocrni, a monitor krene da blinka kao da nije prikljucen na karticu...

2. kada hocu da koristim integrisanu, i podesim u biosu da ona bude primarna, i posto instaliram drajvere za nju , radi sve normalno ali komp nece da se ugasi, jednostavno ukoci pri gasenju (ostane zamrznuta slika Windows is shuting down)

Komp radi najnormalnije u oba slucaja kada drajveri nisu instalirani....ali to mi naravno nista ne znaci...

Zbog ovih isprekidanih linijaca na ekranu, kapiram da je 7300 gt na izdisaju ali nije mi jasno zasto pravi problem sa integrisanom...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno