Šta je novo?

Line in problem

• Začetnik teme Začetnik teme FooL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

FooL

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
319
Ne znam da li sam ovde trebao da otvorim temu ili u HI-FI ali vise mi vuce da je za ovde.

Naime, pozajmio sam zvucnu od prijatelja da proverim koliko je bolji zvuk kada audio kasetu ne snimam preko integrisane muzicke.Integrisanu sam iskljucio u bios-u, drajveri sa SB live su se sami instalirali.Radi lepo kad pustim neku pesmu sa kompa, ali kada prikljucim dek na line in ne dobijam nikakav signal u SF ili Neru Sound Trax-u.Probao sam preko ulaza za mikrofon i on radi, mislim mogu da snimam preko njega.Da li taj ulaz pregoreo, crkao ili kako vec ili ja negde pravim gresku.
I mogu li nekako drugacije proveriti da li je on ispravan?

Mozda i gresim sto se tice ulaza, po meni je plavi line in(nacrtan zvucni talas za stelicom na gore).

Da, svetlo plavi je za line in. Jesi li siguran da je za recording device podeseno line-in? Ako jeste mozda bi mogao da probas i da prikljucis neki drugi uredjaj umesto tog deck-a pa ako ni tad ne radi onda je vrlo moguce da je crkao.

U Record Control mi je sve podeseno na max, mada mi je tu nesto sumnjivo, kad god udjem uvek se ti "ekvilajzeri" nalaze u drugacijem rasporedu nego sto sam ih ostavio.Znam da na integrisanoj uvek ostanu kako su namesteni.
Sound Forge bi trebalo odmah da prepozna ulazni signal dok kod Nero Sound Trax-a moram da namestam.Probao sam ponovo sa drugim dekom, ista stvar, za mikrofon radi za line in ni da cuje ni kod SF ni NST-a.
Onda je sigurno crkao.Jel vredi da se odnese to do nekog majstora, da odlemi tu kucicu i stavi novu?I koliko bi to kostalo ako valja da se odradi tako, ili da se uopste ne bakcem oko toga?

PS: Jel moze da crkne samo kao ta kucica, ili komplet "mreza" na kartici kojom se prenosi signal sa line in?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno