Šta je novo?

Lindows i win-programi

Anti Patriota

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2002
Poena
620
postoji li OS koji moze da koristi win programe a da nije win?
onaj lindows sta i kako radi on?

Edit by jaksa: promenio sam naziv topica da vise ne izaziva zabunu

A kakve veze ima ovaj naslov sa bilo cim ? 😕

drapin je napisao(la):
A kakve veze ima ovaj naslov sa bilo cim ? 😕

pa sto se javljas ako mislis da nema veze ...
strasno lose je to sto se u SVAKOM tredu pominje win XP ... forum treba da je posvecen operativnim sistemima uopste i ja sam postavio pitanje u vezi operativnih sistema i konkretno utiske o lindowsu znaci u naslovu sam nagovestio da zelim alternativu za XP .... sta nije jasno?

Naslov threada deluje kao izražavanje protesta protiv foruma i njegove naklonosti XPu, a ne kao da želiš konkretno utiske o lindowsu.

pa forum nije naklonjen XPu nego jednsotavno ima vishe korisnika XPa od bilo kojeg linuxa, samim tim nije ni chudio shto se vishe govori o XPu... svashta...

Re: jel ovo XP forum? zlo ako jeste ...

Anti Patriota je napisao(la):

Lindows je Linux based OS koji koristi WINE za pokretanje windows programa. WINE mozes da skines i instaliras na bilo koji Linux sistem i sa malo ili puno uspeha pokrenes neki program.

Anti Patriota je napisao(la):

lindows je obichan linux sa vec instaliranim wine emulatorom... znachi nemoj da se lozhite kako je on kao shatro specijalan i bolji od drugih linuxa...

evo mojih iskustava: pod wine-om koji se dobija uz mandrake 9.1, uspeshno sam startovao sve moje programe pisane pod delphijem, dok oni radjeni u visual C++ uglavnom nece, mada ne znam zashto... a za directx igre ti treba WineX...

xvoodoo je napisao(la):
...

evo mojih iskustava: pod wine-om koji se dobija uz mandrake 9.1, uspeshno sam startovao sve moje programe pisane pod delphijem, dok oni radjeni u visual C++ uglavnom nece, mada ne znam zashto... a za directx igre ti treba WineX...

Fale ti win dll-ovi za vc++. Delphi kod deploymenta sve svoje nosi sa sobom, a vc++ program racuna na to da ce ga na instalalcionoj masini (windows) sacekati dobar deo biblioteka.

silverglider je napisao(la):
...

Fale ti win dll-ovi za vc++. Delphi kod deploymenta sve svoje nosi sa sobom, a vc++ program racuna na to da ce ga na instalalcionoj masini (windows) sacekati dobar deo biblioteka.

Postoji li nacin da se dll-ovi dodaju?

Naravno, obicno se nalaze u windows diru 🙂

Nije da vas ja sad savetujem da radite neke nelegalne radnje, ali u osnovi, radi se o obicnom kopiranju u winetov system dir. Probao sam tako kazaa lite i, posto je zahtevao IE, sasvim normalno sam namestio IE6 da radi pod linuxom. Radi testiranja, naravno 🙂

To sam i mislio 🙂 Znaci dovoljno je iskopirati vbrun i mfc42 dllove i sta vec program trazi.....samo sto se time narusava GPL zar ne?

Ne bre GPL, nego Microsoftova licenca valjda.

Pardon, lapsus 🙂
Poz.

Nazad
Vrh Dno