Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
pa sto se javljas ako mislis da nema veze ...
strasno lose je to sto se u SVAKOM tredu pominje win XP ... forum treba da je posvecen operativnim sistemima uopste i ja sam postavio pitanje u vezi operativnih sistema i konkretno utiske o lindowsu znaci u naslovu sam nagovestio da zelim alternativu za XP .... sta nije jasno?
pa forum nije naklonjen XPu nego jednsotavno ima vishe korisnika XPa od bilo kojeg linuxa, samim tim nije ni chudio shto se vishe govori o XPu... svashta...
Lindows je Linux based OS koji koristi WINE za pokretanje windows programa. WINE mozes da skines i instaliras na bilo koji Linux sistem i sa malo ili puno uspeha pokrenes neki program.
lindows je obichan linux sa vec instaliranim wine emulatorom... znachi nemoj da se lozhite kako je on kao shatro specijalan i bolji od drugih linuxa...
evo mojih iskustava: pod wine-om koji se dobija uz mandrake 9.1, uspeshno sam startovao sve moje programe pisane pod delphijem, dok oni radjeni u visual C++ uglavnom nece, mada ne znam zashto... a za directx igre ti treba WineX...
evo mojih iskustava: pod wine-om koji se dobija uz mandrake 9.1, uspeshno sam startovao sve moje programe pisane pod delphijem, dok oni radjeni u visual C++ uglavnom nece, mada ne znam zashto... a za directx igre ti treba WineX...
Fale ti win dll-ovi za vc++. Delphi kod deploymenta sve svoje nosi sa sobom, a vc++ program racuna na to da ce ga na instalalcionoj masini (windows) sacekati dobar deo biblioteka.
Fale ti win dll-ovi za vc++. Delphi kod deploymenta sve svoje nosi sa sobom, a vc++ program racuna na to da ce ga na instalalcionoj masini (windows) sacekati dobar deo biblioteka.
Nije da vas ja sad savetujem da radite neke nelegalne radnje, ali u osnovi, radi se o obicnom kopiranju u winetov system dir. Probao sam tako kazaa lite i, posto je zahtevao IE, sasvim normalno sam namestio IE6 da radi pod linuxom. Radi testiranja, naravno 🙂