Šta je novo?

Limited Virtual Memory problem pri bootovanju

• Začetnik teme Začetnik teme Diablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
650
Uzeo sam i na maxtora 80gb hdd (bio fat32, sad kao ntfs), koji mi je do sad sluzio samo kao backup hdd, instalirao win2k (tacnije, ghostovao sam sistem) i pri bootovanju mi se, posle kucanja administratorske sifre, javlja sledeca poruka:

Limited Virtual Memory
Your system has no paging file, or the paging file is too small...

Prebacim hdd na drugi komp i stavim paging file da ide od 1500 do 3000Mb. Vratim hdd na stari komp i opet ista stvar. Koji mu je djavo? Ghost file je OK.

Edit: Vrednosti za paging file ostaju zapamcene, ali i dalje dobijam dosadnu poruku pri bootu. 🙁

Poslednja izmena:
Jesu li ti racunari umrezeni? Ako jesu radi sledece:
Pokrenes regedit na kompu koji radi, pa remote registry do kompa koji se zakucava i obrises sve pod HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices, restartujes i to je to.
Ako nisu umrezeni moras da radis ghost celog diska, a ne samo prve particije i sve ce biti ok.
Jos jedno resenje ako nisu umrezeni je da ih umrezis 😀
Pozdrav

Nisu imrezeni, nazalost i ne mogu ni da budu (pci slotovi neupotrebljivi, a ploca IC7 bez integrisane mrezne). 🙁
Kako da uradim ghost celog diska? Do sada sam pravio (i vracao) samo za sistemsku particiju.
Vidim da cu na kraju ipak raditi cistu instalaciju Win-a i smarati se ceo dan oko programa, apdejtova, itd...

Evo sta sam pokusavao do sad pa nije uspelo (ili nije do toga):

1. Start regedt32.exe (not regedit.exe).
2. Go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ControlSession\Manager\Memory Management
3. Double-click PagingFiles. The entry will appear as

D:\pagefile.sys 700 700

The first value is the location; the second is the minimum size; and the third is the maximum size.
4. Ensure the values are correct and click OK.
5. Reboot the machine.

- The setting for maximum size of the page file is too low, or there is not enough disk space free to expand it to that size.

- With an NTFS file system, the permissions for the root directory of the drive where the page file is must give ‘Full Control’ to SYSTEM. If not, there is likely to be a message at boot that the system is ‘unable to create a page file’.

- The page file has been put on a different drive without leaving a minimal amount on C:.

- There is trouble with third party software. In particular, if the message happens at shutdown, suspect a problem with Symantec's Norton Live update, for which there is a fix posted HERE.
If it happens at boot and the machine has an Intel chipset, the message may be caused by an early version (before version 2.1) of Intel's ‘Application Accelerator’. Uninstall this and then get an up-to-date version from Intel's site.

A da... kad se pri bootovanju ta poruka javi (posle kucanja admin sifre), imam samo opciju "OK". Zatim opet sledi ista poruka i tako sve u krug. I ne mogu da udjem u Windows. Jedino da hdd prebacujem s jednog kompa na drugi i krivim pinove. :wall:

Nije mi ni jasno zasto se javlja taj problem kad sam skoro radio ghost, ali sa drugim hdd-om, i sve je bilo u redu (isti ghost fajl je u pitanju, a na oba racunara identican problem).

edit:
Najvise volim kad naletim na ovakvo "resenje" problema, a bas mi to treba. :wall: :wall: 😡 😡

Poslednja izmena:
Desi se da kada vratis image Windowsa koji ima zapamcen ID "novog hard diska" sa dodeljenim slovima particija, da se zaglupi i pokusava C particiji "novog diska" da dodeli slovo koje je ta particija imala kada je disk bio prikacen kao dodatni.

Ovo se desava i kod XP-a i jedino resenje koje sam nasao je da ubijes dodeljena slova u Drive Managementu. A zatim uradis ghost na novi disk.

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=1072&highlight=

Desava se, nema pravila.
Ako mozes da pokrenes regedt32.exe onda obrisi sve pod HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices.
Win se pogubi sa dodeljivanjem slova particijama i uredjajima pa zato prijavljuje to za paging.
Moguce je da si od trenutka pravljenja ghost-a do sada instalirao, reinstalirao Daemon (99% da je ovo) ili se igrao sa particijama.
Nebitno, poenta je da treba da obrises to u reg-u (ako mozes da pokrenes reg, a kazes da mozes) i problem resen.

Ili ovo u prethodnom postu koji nisam video dok sam se raskucavao 🙂

Poslednja izmena:
Da, ta prva particija Maxtora (dok je radio u kompu kao slave) nije bila "C", nego "D". WD200 hdd je bio "C".

Ajde prvo da pokusam to sa drive letters u disk managementu, pa posle brisanje iz registry-ja ako ovo prvo ne uspe. Kako si mislio da ubijem drive letters? Pazi, imam 2 hdd-a u toj masini sad. Master hdd je Maxtor 40GB i on je "C", a Maxtor 80GB je podeljen na 3 particije ("H", "I", "J"). E na "H" particiju zelim da vratim image pomocu ghosta. Jel si mislio prvo da promenim "C" u neko drugo slovo, a "H" particiji zatim da dodelim "C" i onda tako ghostujem?

@dr1pac:
Jel si siguran da treba sve da obrisem iz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices?
Jel necu nesto time poremetiti na onom drugom hdd-u (maxtor 40gb) gde sve lepo radi? Problem je samo sa maxtor 80gb diskom.

Poslednja izmena:
Podignes sistem, "H" particiju formatiras (ili sta vec), i onda desni klik na mycomputer -> manage -> disk management, kliknes na "H" i OBAVEZNO napravis particiju aktivnom, zatim "change drive letters and paths" i tu izaberes REMOVE.

Posle ovoga iz dosa (ako ti se podigne Windows moras opet da ubijes slovo) podignes Ghost i prebacis sistem sa "C" na "H" i iskljucis 40GB disk pre restarta....

Podignes sistem, "H" particiju formatiras (ili sta vec), i onda desni klik na mycomputer -> manage -> disk management, kliknes na "H" i OBAVEZNO napravis particiju aktivnom, zatim "change drive letters and paths" i tu izaberes REMOVE.

Posle ovoga iz dosa (ako ti se podigne Windows moras opet da ubijes slovo) podignes Ghost i prebacis sistem sa "C" na "H" i iskljucis 40GB disk pre restarta....

Nije uspelo. 🙁
Particija je vec bila aktivna. Uradio remove i ugasio komp. Prebacio hard na drugi komp. Bootovao sa cd-a ghost i vratio image file sa druge particije ("I"). Resetovao i opet se javlja poruka. 🙁

Ah kako ne slusas 🙂 problem je u tom image-u. Jer je u okviru njega zapisan raspored slova, znaci moras u tom imageu koji hoces da prebacis na novi disk da obrises raspored slova.

Dzaba sto ti sa "C" Windowsa obrises slova, kada vratis image sa "I" gde nisi obrisao slova 😉

Znaci sad kad bih uzeo neki drugi disk ghost bi mogao da prodje?

Ne kapiram kako image fajlu da promenim drive letters. 🙁

Nego, imam nov disk od 200 giga i pazi sad ovo:
- formatiram ga pomocu wd toolsa i podelim na 3 particije (sve identicno kao i na prethodnom wd 200gb disku).
- u disk managementu mu stavim da bude active.
- ghostujem mu na prvu particiju image ("C" sa prethodnog diska).
- prebacim na drugi komp, resetujem i nece da se bootuje.

Da li je to zato sto ta prva particija novog diska nije bila "C" dok je stojao kao slave na drugom racunaru gde sam i radio ghost?

Poslednja izmena:
Problem resen. Vratio sam wd200 gb disk, stavio ga na slave, ghostovao i radi!
Ranije nije radio jer je disk bio podesen na master.

Hvala svima i pozdrav!

Nazad
Vrh Dno