Šta je novo?

Limited user na Windows XP

pacov2002

Slavan
Učlanjen(a)
01.07.2007
Poena
304
Hteo bi da moj korisnički nalog na xp-u prebacim na limited. Na taj način mislim da podignem stepen sigurnosti jer će i maliciozni programi pod limited accountom imati manja ovlašćenja. Čuo sam od nekih ljudi da posle prebacivanja na limited nisu uspevali da pokrenu neke aplikacije za koje je besmisleno da traže administratorski nalog (neke igre, torrent harvester ...). Kakva su vaša iskustva?

Ja recimo nisam mogao da podesim proxy u Firefoxu
i to je bio potreban i dovoljan uslov da ostanem na admin nalogu

Zbog toga se podešavaju prava čitanja/pisanja nad direktorijumima kada su u pitanju problematične aplikacije.

Uvek mozes (ako zatreba) da pokrenes neki program sa admin pravima iako si limited user. Desni klik pa Run as... ;)

Ja sam uvek za to, problem je sto to Micro$oft ne forsira pa to programeri za windows ne uzmu u razmatranje...
Gomila ljudi ima pistolj (i dozvolu za drzanje), ali ga ne nosi stalno sa sobom, zasto bi radili pod administratorskim nalogom? A i sto Falcon rece ako zatreba nije tesko pokrenuti...
Dodao bih da je takodje pozeljno staviti i sifru na Administrator nalog (netrivijalnu po mogucstvu)

Evo sad sam baš probao da pokrenem Torrent Harvester na limited accountu i neće! Probao sam da menjam permise za njogov folder u program files, za windows folder ... i opet mi izbacuje grešku:
untitlednh1.gif

Nazad
Vrh Dno