Šta je novo?

Limited user account, par pitanja

Ivan_tm

Slavan
Učlanjen(a)
19.05.2004
Poena
319
Dakle:

1. Kako da ograničim upotrebu npr. jednog CD rezača, tj. zabranim njegovu upotrebu na Limited nalogu? Uopšte, kako da ograničavam i dozvoljavam upotrebu određenih drajvova/ili programa?

2. Da li user na Limited nalogu, mora da ima instalirane iste programe kao i ja na Adminu? Primetio sam da neke ima, a neke ne. Od čega to zavisi, kako to da podesim?
Hteo bih da user na Limited nalogu, ima samo najosnovnije programe, dakle ne i sve ono što ja imam.

3. Da li je šifra kojom bih zaključao Admin nalog, dovoljno osiguranje da mu niko osim mene ne može pristupiti? Meni to baš i ne deluje tako..

Da ti odgovorim iz "iskustva" 😀
Poceo sam da petljam oko tih naloga u cilju sigurnijeg surfa...

Deo tvojih problema se resava sa GPEDIT.MSC

1. Tu mozes da zabranis da Remote user koristi floppy i CD. Ne znam koliko je delotvorno. Znam da zabranjuje programima da pristupaju tim uredjajima....

2. Postoji nesto sto se zove lista programa koju user moze da startuje. Tu mozes da detaljises koji prg moze da koristi user.

2a. Naravno zabranis regedit, cmd, i jos sijaset stvari. I pobrises shortcute sa start menija.

3.Za admin pass koristi mnogo karaktera sa po kojim brojem, velikim slovom, specijalnim znakom (!@#$%<>?+-/*~`)

Ivan™ je napisao(la):
Dakle:
2. Da li user na Limited nalogu, mora da ima instalirane iste programe kao i ja na Adminu? Primetio sam da neke ima, a neke ne. Od čega to zavisi, kako to da podesim?
Hteo bih da user na Limited nalogu, ima samo najosnovnije programe, dakle ne i sve ono što ja imam.

Neki programi imaju onu opciju za koje usere da se instalira ovaj program - "Anyone" i "Just Me". Poigraj se malo sa tim 🙂 Takodje probaj i listu programa kao sto je napomenuo CoR...

Nazad
Vrh Dno