Šta je novo?

Limited or no connectivity

cathyy

Cenjen
Učlanjen(a)
19.02.2011
Poena
154
Please, help!
Imam u stanu desktop racunar na koji su povezani kablovski modem i ruter dlink - dir 615, i internet na njemu radi bez problema. Pored toga imam dva laptopa. Na jednom laptopu internet takodje radi savrseno, ali na drugom svaki cas javlja "limited connectivity", iako je dobar signal, a protok secka, malo ima, a malo nema. Samo mi kod kuce pravi problem. Kad ga ponesem negde i konektujem se na public wifi, radi super, bez ikakvih problema.
U medjuvremenu smo menjali i ruter, ali i dalje isto, tako da nije do samog rutera.
OS je Windows 7, 64-bita.
Molimo za pomoc. Nesto ocigledno treba jos da se podesi, ali ne znamo sta. :-(

Za pocetak skeniraj etar i vidi sta imas od okolnih mreza.
Izaberi neki opseg gde nema nikoga sa jakim signalom, sta vise vidi da si od onih sa jakim mrezama udaljen za bar 3 kanala, idealno je da budes udaljen 5 kanala.

Takodje iskljuci komunikaciju na 2 kanala ako ti je ukljuceno u setovanjima na ruteru u wirless n sekciji.

Takodje to sto ti vidis da je dobar signal sa rutera nista ne znaci, pitanje je koliko ruter cuje cisto tvoj signal.

Takodje Win7 i Vista su OS-ovi sa najgorom network podrskom u istoriji operativnih systema. Postoji sijaset stvari koje bi mogle da uticu na ovaj problem koji ti imas.

Takodje probaj u setovanjima od wifi kartice iskljucis roaming ili ga bar stavi na minimum.

Roaming je bio na low, sad sam ga skroz iskljucila, i stavila sam 2 kanala. Videcemo da li ce upaliti.
Hvala puno! Javim ishod. :)

Opet isto. :-( Kad vidim zuti trougao i uzvicnik, momentalno mi nije dobro. :)
A kako je moguce da svuda radi dobro samo kod kuce ne?
I da drugi laptop kod kuce isto radi bez problema?

Kada "uhvati" stalni protok, recimo ucitava video preko youtuba, ili uspostavi vezu s nekim preko Skajpa, onda ne secka i ne prekida.

Cekaj prvo skeniraj netstumbler-om ili Vistumber-om etar (u zavisnosti od OS-a gde ce se vrsiti skeniranje) pretpostavljam da ce to morati da se radi sa Vistumberom pa da vidimo sta se desava u etru jer ce se raditi sa win7.

A rekao sam ako su ukljucena dva kanala stavimo ih u jedan kanal, odnosno umesto 40 mhz stavimo ih na 20 mhz kako bi smanjili zonu uticaja, opcija se zove Channel Width.

A sam izbor kanala bi se izvrsio tek posle skeniranja etra.

Posle promene kanala. Obavezno restartovati router a odmah potom i laptop.

Takodje trebalo bi proveriti koji je firmware u router-u, ako je prastari, moguce da su mu neki lib-sovi ne sertifikovani za Win7 security.

Samo da dodam jos ovo, pogledaj nazive wifi kartica i na jednom i na drugom laptopu, i pogledaj verzije drajvera i na jednom i na drugom.
Takodje nam reci da li su na oba laptopa win7 ili je na drugom laptopu winxp.

Poslednja izmena:
Vistumbler ja nasao 5 signala.
Smanjila sam zonu uticaja na 20.
Firmware sam apdejtovala jos na pocetku, kada smo uzeli ruter, ta verzija je jos uvek latest.
Drugi lap top trenutno nije tu. On je malo stariji, oko 3 god, a na novom zeza net.
Desktop i stari laptop su na Win 7, a novi je isto Win 7 i to legalan. :) Izgleda da kod nas sve bolje radi na pirateriji. :)
WiFi kartica je Realtek RTL8188CE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC i drajveri su up to date.
Jos uvek nema pomaka na bolje. :)

Koliko dugo si ostavila vistambler u skenu, ostavi ga barem 20 minuta , i postavi sliku da vidimo sta se sve vidi od mreza i koliko su jaki signali pa da ti kazem koji kanal da postavis na kome ima najmanje smetnji.

Takodje trebalo bi da vidis na Realtek RTL8188CE u drajver setovanjima da li postoji usreda struje, ako ima iskljuci mu potpuno ustedu i stavi je na maximal performance.

Slabo sam se susreatao sa bas tim konkretnim Realtek RTL8188CE.

Takodje bi bilo pametno testirati sa drugim laptopom kako i koliko jako detektuje signal sa tod laptopa koji je problematican.

Nisam znala kako da ubacim slike pa sam ih stavila u atacment. :)

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    81.1 KB · Pregleda: 68
  • 2.jpg
    2.jpg
    88.3 KB · Pregleda: 55
Pretpostavljam da je ovaj fly fly tvoj wifi router, po ovome sam siguran da je kartica u tvom lapu previse slaba ili je antena cak detachovana, savet bi bio idi u netiks trazi neku pcmcia wirless N karticu.
Kupi je i dogovori se sa njima da ako ti ne zavrsava posao da je vratis.

Ovako gledano ako tvoj lap vidi tako slab signal sam router jedva vidi tvoj laptop.

Moraces da postavis i laptop i router u bolju poziciju.
Ako lap nije krivac onda je ruter.

takodje dok to testiras obavezno radi restart i rutera i lapa, i obavezno iskljuci sve firewall-ove i antivirale na OS-u, (avira, commodo, i slicno)

Poslednja izmena:
Da, fly fly. Ali isto se desava i kad sam u sobi gde je ruter i kad je signal maksimalan.
Drugi laptop je stajao jos dalje od rutera, pa je radio. Ili to uopste nema veze?
Jos nesto... koristim Apex DC za skidanje muzike i sl, i kad smo uzeli ruter, morala sam da forwardujem portove da bi radio apex. I tako je radio jedno vreme, tako sam na prevaru koristila net jer onda nije seckao, sve do pre neki dan kad je poceo da mi javlja nesto "dhcp seems to be opened" i od tad ne radi ni Apex ni net. :)

Probaj skini najnoviji drajver za taj Realtek 1012.0 probaj i neki stariji 1005.12 lepo Vucko kaze za WIn 7 za WiFi, ume da instalira leve drajvere ako i to ne pomaze skrati muke sebi prvo pozajmi od nekoga WiFi usb Adapter ako sa njim radi ,kupi nisu skupi ja sam pre za Adapter meni mnogo prakticnije ako ti smeta sto strci sa strane imas i one malecke Micro WiFi usb Adapetre rade ko ludi.

Pogeldala sam sa svih strana, uopste nemam taj slot. Je l' to moguce s obzirom da je novi laptop? Toshiba Satellite L 655.
Imam samo ulaze za sd, usb, vga i hdmi.
Jedino onda preko wifi adaptera da probam.

Naravno da nema PCMCIA ajde jos jednom pre nego sto pozajmis ili kupis adapter da li si bila na Support.Toshiba.com i za tvoj model proverila LAN drajver pusti sta ti WIN 7 kaze

Poslednja izmena:
Isla sam i na support.toshiba i na opendrivers. Oba su mi ponovo instalirali drajvere koje sam vec imala, sve je isto.
Da probam onda da stavim stariju verziju drajvera kao sto je zoooro rekao?
Trenutno mi super radi internet, ali to njemu inace tako dodje pa radi sat, sat i po bez problema, nema pravila. Tako da ne znam da li je ista od onog sto sam probavala upalilo ili je to samo privremeno.

Ako radi ne diraj :) .

Ako pocne da zeza probaj da iskljucis autentifikaciju na svom rutera (i u podesavanjima mrezne na laptopu) i da bude open kao i ostali u okolini. Da mozda nije problem do nekompatibilnosti sa enkripcionim standardom.

Please, help!
Imam u stanu desktop racunar na koji su povezani kablovski modem i ruter dlink - dir 615, i internet na njemu radi bez problema. Pored toga imam dva laptopa. Na jednom laptopu internet takodje radi savrseno, ali na drugom svaki cas javlja "limited connectivity", iako je dobar signal, a protok secka, malo ima, a malo nema. Samo mi kod kuce pravi problem. Kad ga ponesem negde i konektujem se na public wifi, radi super, bez ikakvih problema.
U medjuvremenu smo menjali i ruter, ali i dalje isto, tako da nije do samog rutera.
OS je Windows 7, 64-bita.
Molimo za pomoc. Nesto ocigledno treba jos da se podesi, ali ne znamo sta. :-(

ja sam imao isti problem sa ovislink AP, ali jednostavno sam resio, manuelno sam podesio ip adresu laptopa, i ona ikonica je nestala tj nestao je taj zuti trougao...

Ipak je samo privremeno radio. :-(
Mislis da iskljucim security key koji sam stavila?
Stare drajvere sam bila obrisala pa instalirala nove, ali mi i dalje pise da je 1002.2 (iz aprila 2010.) umesto 1012.0. (februar 2011.)
Sludjena sam skroz. :crash:

Klikni na ikonicu wifi adaptera , properties i odaberes IPv4 (ili barem slicno . nisam koristio win 7) . Tu rucno uneses IP adresu , subnet masku , default gateway i primary i secondary DNS server .
Npr. ako je adresa rutera 192.168.0.1 uneti :

Ip adress 192.168.0.50
subnet mask 255.255.255.0
def. gateway 192.168.0.1

primary dns 8.8.8.8
secondary dns 8.8.4.4

probaj tako.

Kada odlucis da ides van kuce vrati podesavanja na Obtain an IP address automatically.

Poslednja izmena:
Klikni na ikonicu wifi adaptera , properties i odaberes IPv4 (ili barem slicno . nisam koristio win 7) . Tu rucno uneses IP adresu , subnet masku , default gateway i primary i secondary DNS server .
Npr. ako je adresa rutera 192.168.0.1 uneti :

Ip adress 192.168.0.50
subnet mask 255.255.255.0
def. gateway 192.168.0.1

primary dns 8.8.8.8
secondary dns 8.8.4.4

probaj tako.

Kada odlucis da ides van kuce vrati podesavanja na Obtain an IP address automatically.
Ja bi jos dodao da subnet mask ne moras rucno upisati dovoljno je samo d akliknes u polje subnet mask. Meni tako je radio pod XP, ali npr to mi ne radi u win7, jednostavno kada ukucam ip adresu AP-a u browser nema site survey...:trust:

Vrh Dno