Šta je novo?

limited konekcika

gillonio

Cenjen
Učlanjen(a)
21.10.2011
Poena
170
Ikom net i tp link wr941nd ruter. Iz cista mira se pojavljuje limited konekcija i naravno nema neta. Bas nista nije dirano. Win 8 je os. Zvao ikom oni kazu odlican signal, net imam kad zabodem kabl direktno. Probao sa gasemjem rutera i paljenjem komponenti oni magicnim redoaledom modem, ruter, racunar. Moze li neki savet sta da menjam, sta da gledam. Nemam pojma odakle da krenem.

postoji 2 varijante
1. neispravna mrežna kartiac na tvom kompu (crkava često)
2. provajder ima krš opremu i ne ispunjava ono zašta se daju pare (to je kod mene slučaj)
imam wlan 5Ghz 4mb/s / 1mb/s, a po ceo dan mi nema interneta, i kad radi protok je 1/0.01, tek radi od recimo 12 uveče kad se smanji opterećenje mreže...

Jesi li probao da resetujes ruter na fabricko podesavanje (drzanjem reset dugmeta 15ak sekundi)? Meni izgleda kao da ti je neko provalio wi fi sifru i mozda nesto izmenio u podesavanju rutera a mozda je i sam ruter ubagovao.

Najverovatnije ubagovao ruter tj. firmware. Meni se to dešavalo sa 740N dok nisam ubacio dd-wrt.

Kada ti pokaze limited connection startuj command prompt i pinguj 8.8.8.8 i IP tvog routera. Ako mozes da pingujes router a ne 8.8.8.8 onda je problem do gubitka konekcije izmedju WiFi routera i Ikom routera. Moze da bude problem i tvoj router i IKOM. Probaj da resetujes i jedno i drugo i da zakljucis nesto pametno.

AKo pingujes i jedno i drugo onda je DNS problem. Proveri koji DNS dobijas, i ko ti ga dodeljuje. Probaj da stavis staticke google DNSove 8.8.8.8 i 8.8.4.4

Ako ne pingujes ni jedno ni drugo, onda je problem do tvog router-a ili mrezne kartice/kabla.

Javi sta se desava.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno