Šta je novo?

Likovani HD 4770 info

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eto ispade od 500$ grafickih vrednih pomena dosli smo na 100$ graficka donosi 95% performansi... koliko sam gledao ove testove, maltene za 22-24" ovo skroz zavrsava posao, sto je 1x posle mnogo vremena da graficka kosta oko 1/3 cene monitora a radi ono sto treba (ovaj paritet je nekada davno vazio takodje)....

to je zato sto u poslednje vreme ne izlaze ultra zahtevni AAA hitovi pa i obicna 4850 ili slicna karta zavrsavaju pos'o.

Ovo je pun pogodak generalno jer će karta naslediti 4850, bez priča o pregrevanju, bučnom/lošem hlađenju, verovatno će moći fino da se klokne i povrh svega da bude jeftinija od 4850. Zapravo, možda je ovako 4850 i trebalo da izgleda u startu (640 umesto 800 shadera, nešto niži taktovi + GDDR5) i manje bi se grejala još pre godinu dana, ali su to već strateške odluke AMDa koje je teško okarakterisati kao pogrešene s obzirom na razvoj događaja. U svakom slučaju, odlična karta u najavi za odličnu cenu. Ukoliko zaista i bude ispod 100e kod nas. 😀
Vala, svaka ti je Njegoševa!
Ja bih rekao da je Radeon HD 2900XT trebao ovo da bude u proleće 2007. U tom sličaju bi GF 8800 bila prosečna serija i AMD bi mnogo bolje stajao.
Al šta ćeš, Time machine postoji samo u filmovima pa AMD nije mogao da doveze 40nm GPU i jeftini GDDR5 iz budućnosti.

to je zato sto u poslednje vreme ne izlaze ultra zahtevni AAA hitovi pa i obicna 4850 ili slicna karta zavrsavaju pos'o.
Vecina igara trazi ekivalent onome sto ima u konzoli za koju je originalno dizajnirana, tako da nije ni cudo sad kad su i x i ps3 u prasini da vise nema sta da gura napredak, mislim da ce ovo potrajati do x720 barem... uz retke izuzetke...

Jos uvek nikoga sa karticom i testovima, ajde narode!😛

Ne smeju testovi da se objave pre Atijevog zvanicnog predstavljanja,za koji se prica da ce biti pocetkom Maja,jel zna neko kada ce to tacno biti?

28.04. je zadnje što su rekli, znači sutra 🙂.
Sâm NDA mi nije jasan, s obzirom da je čip predstavljen "davno" za mobilnu platformu te da je već bila recenzija ES karte za koju nisu tražili NDA.

Poslednja izmena:
U roku od 24h na vecini poznatih stranih sajtova ce osvanuti testovi ATI 4770 kartice,nadam se da ce i Bench ubrzo uraditi isti...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno