Šta je novo?

LIcenses GNU???

djole172001

Slavan
Učlanjen(a)
29.10.2006
Poena
319
Radio sam sajt za neki manji klub, i nasao sam galeriju u java script-u koja je pod GNU licencom. Posto nemam veze sa licencama, da li mogu da je malo promenim i pod kojim uslovima mogu da je koristim... da li neko zna... i da li na sajtu moze da stoji copyright (c) "ime cluba"? Sajt je za dzudo klub u norveskoj, pa reko da pitam!

Da li si pogledao GNU GPL license?

Druga rečenica kaže:

... GNU General Public License is intended to guarantee your freedom to share and change all versions of a program--to make sure it remains free software for all its users.

U prevodu, možeš da radiš šta hoćeš sa tim materijalom, samo ne možeš da ga pretvoriš u closed source.

tacnije, mozes da radis shta hoces sa tim doke god ne naplacujes.

Vrlo česta greška - free as in freedom of speech not as free beer. Dakle, možeš da naplaćuješ svoj software (red hat recimo) ali njegov kod mora biti free (otvoren).

vi'sh, to nisam zapazio. hvala 🙂 moracu malo detaljnije da obradim licenciranje.

znaci mogu da stavim taj js file na host i da ga koristim, a da pritom zadrzim copyright na sajt?

Sve svoje izmene moras da ucinis dostupnim svakome ko hoce da ih skine... Ako ga ne menjas, onda mozes da ga linkujes i koristis bez problema... Samo u JS fajlovima ostavi originalne headere...

Sajt je radjen u php (taj kod nije vidljiv), kada se klikne na dugme za galeriju poziva se html strana sa galerijom koja koristi njegove fajlove (javascript), njegovi fajlovi su dostumni i nalaze se kod mene na hostu (nisu menjani), i moze direktno da im se pristupi. Na sajtu stoji copyright (c) "ime kluba"

jel ovo sad ispunjava standarde licence

Ne vidim zasto ne bi ispunjavalo. Svaki javascript na sajtu je dostupan svakom cim se sajt ucita, ne moras da stavljas download dugme i slicno. Ko zna kako da dodje do njega doci ce kroz 2 klika, ko ne zna, ***, to nije tvoj problem.

Nazad
Vrh Dno