Šta je novo?

Licencni Windows 98

patrola

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2006
Poena
319
Dobio sam na poklon, zamislite, dva licencna windows 98 paketa, ali ih jos nisam instalirao! Potrebna su mi jos dva i nije mi jasno gde da ih kupim i po kojoj ceni! Ali to nije moje glavno pitanje! Pitanje je da li je potrebna aktivacija kao kod Xp-a, jer nikad nisam instalirao licencni Windows 98. :wall: I jel postoji neki update za Win 98?

Ni za jedan win98 ne postoji aktivacija, legalni su dokle god imas nalepnicu na kucistu i
mogu da se reinstaliraju do besvesti, sto im je kao potreba (posle nekoliko meseci)
bila i glavna mana.
Sto se update-ova tice iako su prekinuli podrsku u julu prosle godine svi dotadasnji mogu
normalno da se skinu.

Ovo prvo je najteze, meni je trebalo vise od godinu dana da prodam dva komada po dzaba
ceni :mad: a bice jos teze da ih kupis sada negde- neka ti je benc u pomoci :d

Koliko sam upucen , prestankom zvanicne podrske za win98, nema razloga za legalnoscu.

Koliko sam upucen , prestankom zvanicne podrske za win98, nema razloga za legalnoscu.

Nisi dobro upućen :) .

Ne znam da li se mogu naći Windowsi 98 u slobodnoj prodaji, ali znam da ti licenca za Windows XP proffesional važi za Win 98. Znači kupiš orig. Win XP i instaliraš Windows 98.

mozda ne bi bilo lose da nadjem "polovan" Win98, odnosno kuciste sa nalepnicom! Da li bih u tom slucaju mogao da instaliram nelicencni Win98? Da li je to bitno i da li neko proverava koji je registracioni kod upisan!

...Windows XP proffesional važi za Win 98...

E seljaka, piše se professional :d

mozda ne bi bilo lose da nadjem "polovan" Win98, odnosno kuciste sa nalepnicom! Da li bih u tom slucaju mogao da instaliram nelicencni Win98? Da li je to bitno i da li neko proverava koji je registracioni kod upisan!

Na nalepnici imaš i registracioni kod, tako da njega upišeš prilikom instalacije.

Poslednja izmena:
Na nalepnici imaš i registracioni kod, tako da njega upišeš prilikom instalacije.

Znam da imam! Medjutim to sam jednom pokusao da uradim sa XP-om. Covek je imao licencni Win XP Home, ali je izgubio cd. Pokusao sam da na vise razlicitih Corporate XP-ova upisem taj broj sa nalepnice, medjutim nije hteo da nastavi instalaciju - kaze pogresan broj.

Imam ja jedan nov paket win 98se za prodaju... To mi je u radnji pa ne znam cenu, ali sutra ujutru cu znati. Ako jos vazi zahtev za kupovinom...

Znam da imam! Medjutim to sam jednom pokusao da uradim sa XP-om. Covek je imao licencni Win XP Home, ali je izgubio cd. Pokusao sam da na vise razlicitih Corporate XP-ova upisem taj broj sa nalepnice, medjutim nije hteo da nastavi instalaciju - kaze pogresan broj.

Pa naravno da nije hteo da prihvati CD-key kada nije ista vrsta WinXPa u pitanju... koliko ja znam Win98 i Win98SE prihvataju isti CD-key a postoji samo jedna vrsta.

Nazad
Vrh Dno