Šta je novo?

lhcountdown.com - "Service Temporarily Unavailable"

Vidi postoji par ili vise od par elaborata, koji su prakticno usvojeni, mi trenutno nismo sigurni ni da li se uopste nalazimo u istom vremenskom limbou kao i prostor izvan dodira nase gravitacije, sasvim je izvesno da nismo u istoj dimenziji kao i prostor tik izvan nase gravitacije, udari(sudaranja) se desavaju izvan nase dimenzije, nema dokaza da je bio zabelezen i jedan udar unutar nase gravitacije, zabelezeni su udari u obodima, a sama reakcija je glatko prolazila kroz nasu gravitacionu strukturu. Sto je upravo i donelo zakljucak da se i ne nalazimo u istoj dimenziji.
To je ono o cemu se uveliko razmatra, posto je gravitacija i uticaj gravitacije i dalje jedna od najvecih misterija.

Taj prosti pokusaj odgovora (sudaranja u obodima ili atmosferi) je jednostavan nacin obracanja populaciji, u sustini nije posteno da se ostatku populacije obracaju na tako prost nacin, ali sta je tu je.

Nisam siguran da sam baš razumeo, ali nema veze... Kozmički zraci nas ne pogađaju jer nas štite Van Alenovi pojasevi, BTW.

Postoje i tvrdnje da se ceo naš svemir već nalazi unutar crne rupe. Elem, moguće je da ako nas proguta crna rupa ništa nećemo ni primetiti. :p

ne znam, nekako, sigurnost i poverenje uliva kravata ovog lika u prvom planu :D

71819157_e5bd2a2e94_o.jpg

atom-smasher-fnal-aerial2.jpg

Fermi National Accelerator Laboratory
Fermilab "Tevatron" smasher location Illinois Batavia

tevatronce4.jpg

Evo poznato science mladunce pokazuje gde je radio 3 godine, naravno u pitanju je Tevatrone.

Brian Cox pokazuje akcelerator koji je bio najveci do zavrsetka LHC-a. "FermiLab"-ov tevatron..
Sad je jedan od glavnih tamo u Zenevi.

Poslednja izmena:
Zapravo, ako ćemo pravo, mi čak ne znamo ni da li crne rupe postoje. Teorija predviđa njihovo postojanje, u kosmosu su uočeni sistemi dvojnih zvezda gde se jedan pratilac ponaša tačno onako kako teorija kaže da bi trebalo da se ponaša crna rupa. To je indirektan dokaz, ali ne znači da ipak po sredi nije nešto sasvim drugo i nama nepoznato.

Zar se crne rupe nisu vec pojavljivale u akceleratorima, s'tim sto su odmah nestajale?

^:d:d

turn-on.png

Poslednja izmena:
Crne rupe se nisu pojavljaivale nikad u eksperimentima koji su radjeni na zemlji.

http://www.cyriak.co.uk/lhc/lhc-webcams.html e ****ga staljin me preduhitrio :)

Btw raspitajte se malo .. citajte neke knjige i videcete da nije to bas tako kao sto oni pricaju, naime crna rupa po teoriji nastaje kad se ostatak umrle zvezde (samo odredjene ogromne zvezde) pod ogromnom silom gravitacije bukvalno sabije u ... hm crnu rupu :) lol .. glupo objasnjenje ali . neznam kako drugacije da docaram.

Na onaj komentar da nisu nasli ni jednu .. hm jesu jos pre 15+ godina ... naime crne rupe protivno misljenju da nista nemoze da pobegne iz njih emituju cestice (e nepitajte mi koje to sam citao pre ... hm 15ak godina, a knjiga nije kod mene vise).

Sad probajte to da shvatite jednostavno ... masa tih cestica koje ce oni da sudaraju je smesno mala, tako da nemoze da dodje do sabijanja materije na nivo koj je u crnoj rupi, prvenstveno sto ce se te cestice sudariti i jelte razleteti hm osim ako nisam nesto propustio u radu akceleratora u proslosti, pa sam previseo da ce cestice da zarobe u nekoj sitnoj prostoriji.

Takodje postoji i tzv horizont dogadjaja ... ja vec pisao u ovoj temi o tome a to je prosto jednostavno razumeti ... na odredjenoj razdaljini sila gravitacije ne deluje na okolinu samim tim ta crna rupa nebi nista ususala, i verovatno se raspala neverovatno brzo.

Neznam kako drugacije da vam docaram samu masu tela crne rupe ... osim npr kad bi cela zemaljska kugla bila velicine glave ciode... npr. e sad zamislite "gomilu" elementarnih cestica.

Ali ako ste i dalje u fazonu jadni mi pojesce nas crna rupa ... gledajte to sa vedrije strane .. samo ce zemlja nestati.

Oh i da ... da postoji bilo koj nacin da se napravi crna rupa .. odavno bi se radilo na tome jer bi ista predstavljala neiscrpan izvor energije, pod uslovom da imamo dovoljnu masu da je stvorimo ;)

E a jel znate da su tripovali da je zemlja ravna ploca koju nose slonovi ? LOL

Poslednja izmena:
Ne znam odakle mi ovo da su se rupe pojavljivale u akceleratorima, bio sam siguran da sam procitao negde, ali izgleda nije tako, sad sam proguglao ... :trust:

Ne znam odakle mi ovo da su se rupe pojavljivale u akceleratorima, bio sam siguran da sam procitao negde, ali izgleda nije tako, sad sam proguglao ... :trust:

Mozda si video u Half Life 2 , secas se na kraju sta se desi... :d

Poslednja izmena:
Evropa 2010

EU2010.jpg

Pa OK, al u 1 recenici, moze li mi neko reci u cemu je svrha bacanja miliona EUR na ovo - STA je CILJ? Zele da dokazu nesto - sta?

carski :d

zele da dokazu postojanje cestica, koje bi potvrdile teoriju standardnog modela, e onda bi znali kako radi svemir, komplet, ceo princip.

u medjuvremenu, mogli bi da USMERE nauku i razvoj tehnologije u pravom smeru.

rachunaj kao da je u pitanju long term investicija, koja ce da da konkretne rezultate i primenu eksperimenata za nekih 30-40 godina, verovatno i vishe.

Pre ili jasnije je moralo biti uradjeno to ;)

bolje pre nego kasnije :)

i nije to bogzna koliko para...

Nazad
Vrh Dno