Šta je novo?

LGEN33

mibelic

Cenjen
Učlanjen(a)
07.07.2012
Poena
169
Pozdrav! Sestra mi dobila ovaj 22" monitor kao zamenu jer se prethodni pokvario i imamo sledeci problem:

IMG-20140119-WA0000.jpg

Ona je par puta restartovala komp i monitor je radio, ali sad opet nece. Kada se prikaci na laptop radi najnormalnije. Ako neko ima savet ????

Onda bi mogao da se proba drugi monitor ili eventualno drugi kabel (DVI umesto VGA) pa ako opet nece onda je graficka...

Opet ja sa problemom oko monitora. Problem je sto komp nije kod mene nego kod sestre, pa ja jedino telefonski i preko whatsapp-a dobijam informacije. Elem, vga prikljucak na grafickoj ovako izgleda:

IMG-20140124-WA0002.jpg

nedostaje desni sraf od prikljucka, koji je izgubljen, verovatno pri odvrtanju kabla jer se taj sraf jedva odvrnuo. Graficka ima jos dva ulaza, dvi i hdmi, ali je problem sto monitor ima samo vga ulaz. Ima li sanse da je ovaj vga koji nakrivo stoji i nema sraf problem? Druge kablove ne mogu da probam, jedino neki dvi/vga adapter da kupim? Ali opet ako je do ploce to je bacanje para jer ni jedan prikljucak nece raditi?

Resen je problem sa monitorom...odneli smo u servis i tamo su valjda ocistili komp od prasine, izvadili graficku i ponovo je vratili, sredili VGA ulaz tj. zavrnuli sraf koji nedostaje i sad monitor radi.

Nazad
Vrh Dno