Šta je novo?

LGA2011 kuleri kod nas

Space

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2006
Poena
440
Poslednjih nekoliko dana dobio sam brdo PM-ova na konto "gde kupiti" LGA2011 kuler. Odgovor do sad je "nemam pojma" :). Naime kontaktirao sam brdo distributera i za sad znam samo da 23-eg u emmi stiže ovo AK-CCX-4002HP za 4000RSD. Zamolio bih sve ako imjau bilo koji info gde kod nas (može i u zemljama bivše SFRJ) mogu da se nave, koji su modeli u pitanju i koje su cene.

[YOUTUBE]FApC7XsVPYE[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
shta je sa onom varijantom da noktua poshalje lga2011 kit za kahenje nh-d14 besplatno, uz registraciju i uz dokaz o kupovini iste?

Thermalright ima neke shrafove koji su kao 2011 adapteri, ali ne znam gde to ima da se kupi. Vec bih kupio 3930K i Gigabyte GA-X79-UD5 da imam gde da kupim cooler... Chuo sam da Corsair H100 navodno podrzava LGA 2011, ali josh nisam proverio. Ako podrzava, mozda cu njega uzeti, mada bih voleo da uzmem Thermalright Archon da probam :)

Ja bih pre isao na Archon, iskreno... sto i planiram u nekoj skorijoj buducnosti :)
U uverenju sam da je isti bolji i od Silver Arrow-a (mada ne znam kako), bar tako videh na par testova... sto samo po sebi znaci da je trenutno najbolji vazdusni cooler.

A ovaj Corsair-ov puvanjak od vodenog hladjenja (koje je tek u rangu boljih vazdusnjaka - ako i toliko; pritom mislim na njihovu celokupnu H liniju)... neka. To za neke lozane.
Kada se vec ide na vodu, ide se muski... da se zna gde su otisle pare ;)

Ja sam nasao ovo:

Cooler Master Hyper 412S -45eur
Gelid GX-7 -50 eur
Scythe Ninja 3 Rev. B -50 eur

ovo sam negde video kod madjara, tj to je preporucena potrosacka cena, al videcu sledece nedelje idem kod njih da pazarim malo, pa cu napisati dali je moguce kupiti kod njih olo ipak treba da se saceka malo...

Jeste da malo kasnim, ali evo da podelim moja mishljenja.

Jednom sam zatrazio dodatni par fan klipova od lokalne Cooler Master kancelarije i oni su mi sa placenom postarinom poslali 4 fan klipa(za 2 venta), kacenja za AMD i LGA775, alat za lakse montiranje i zimsku kapu sa natpisom CM Storm.

Isto tako sam od Noctu-e zatrazio LGA775 kacenje za NH-U12P i oni su mi poslali kacenje(koje moze da se koristi i na LGA1156/1366) srafciger za mnogo laksu montazu(ovo je od kriticnog znacaja ako ste izgubili vas) i jedan fan klip(doduse kada sam im rekao da je stigao samo jedan oni su mi odmah poslali jos jedan i sada cekam).

Tako da postoji dobra verovatnoca da ce CM i Noctua poslati i LGA2011 kacenja.

Ja sam im slikao moj NH-U12F pored pasosa i oni su mi poslali, dok mi je CM poslao bez slike i naravno put je bio mnogo kraci.

Našao sam interesantan link u kome piše koji kuleri od starijih socketa i kako mogu da se montiraju na LGA 2011, pa rekoh da podelim sa vama.

poslao sam poruku Thermalright-u dobio poruku

Hi,

The Silver Arrow does not have the mounting for Intel's SB-E LGA2011 socket. However, we do have a simple adaptor kit solution. Please give me your proof of purchase of the Silver Arrow, or take a photo of the cooler next to your LGA2011 main board and CPU. Also, please give me your mailing address, I will mail the adapter to you.

uradio sto je trazio i videcemo sta ce biti

Znaci, ista prica kao za CM i Noktuu... lepo ;)

Hi Mikica,

The parcel has been mailed, but international airmail can take up to two weeks so please be patient.

majku mu zar nisu mogli da posalju iz evrope nego cak iz amerike ali ipak dobro je :)

Vrh Dno