Šta je novo?

LG WiFi adapter

pavleg

Slavan
Učlanjen(a)
10.11.2005
Poena
304
Zdravo,

narucio sam LG Smart TV LW5590, ne dodje sa ugradjenim WiFi adapterom.
U radnji imaju LG wifi adapter (USB) koji kosta oko 40 evra.
Interesuje me da li neko zna da valja taj LG adapter?
Na mestu gde ce se TV nalaziti wifi signal je prilicno slab.
Da li se mogu kotistiti drugi wifi USB adapteri, tj. da li mora biti bas LG?

Hvala.

Evo da odgovorim sam, LG WiFi adapter radi dolicno, tj. odlicno je ulovio slab signal. Podrazava N standard.
Nakon sto je utaknut u TV, nakon 2min net je bio spreman za upotrebu.
Cena je mozda nesto visa od od nekih drugih WiFi adaptera, ali nisam hteo da se cimam dok ne bih nasao koji to WiFi adapter moze da radi dobro sa LG TV-om (TP link je bas jeftin ali ne znam da li bi bio uredno prepoznat).

Jel taj adapter moze u bilo koji LG tv sa USB-om ili samo u odredjene modele i kako se to gleda?

pa valjda moze u svaki koji ima opciju za net.....tj u svaki Lg koji ima lan..a opciono moze i wifi....e tu na scenu stupa taj usb dodatak....

Posedujem LG LW4500 i na nekim sajtovima pise Wi-Fi Ready. Da li to znaci da bih mogao da nakacim usb dongle i da gledam filmove preko mreze?

Pa da, za svaki LG TV koji je Wi-Fi ready ce ovaj LG adapter da radi. Jos jednom da napomen da sam se iznenadio kako dobro hvata Wi-Fi signal, bolje nego laptop koji stavim na istu poziciju (mozda zbog kabastosti laptopa u odnosu na sam adapter...).

I da, uzeo sam USB produzni kablic od 1.5m i Wi-Fi adapter izmestio sa poledjine TV-a.
Zbog polozaja USB utora na TV-u, sam TV ometa prijem signal (sto je normalno), a sa kablicem se moze izabrati najpovoljnija pozicija za prijem signala. Samo paziti da se ne uzme predug produzni ili nekakv kinez, zbog slabljenja signala (preporuka je ne ici preko 2m). Moj kablic je Ednet i dobro se pokazao.

Koliko dobro radi strimovanje filmova preko tog WiFi-ja? Da li je u stanju da se pusti 1080p iz susedne sobe?

Da li je iko probao sa nekim drugim adapterom sem LG. Što da dajem 40€ ako dobro radi i neki za 15€?

Zato što ne funkcioniše tako kako si zamislio, mora oficijalni LG adapter :)

@vukashin

To zavisi od rutera koji imaš i njegove brzine transfera podataka.

Ajd da ozivim temu posto mi treba informacija za konretni tv LW5590...
Koji je to tacno adapter? Mislim njegova oznaka?
Jel ovaj ili?

Posto na sajtovima stoje kompatibilni modeli ,a 5590 ga nema na spisku.
Hvala

Taj.

hvala velika :)

Ja sam isto tako u dilemi koji tacno model LG adaptera da kupim za LW4500,ili moze bilo koji,i kakao ce raditi?

Nazad
Vrh Dno