Šta je novo?

LG Webos 05.40.10

nidzakv

Slavan
Učlanjen(a)
19.06.2012
Poena
475
Moja oprema  
Laptop
Legion 5 pro
Mobilni telefon
S21 Ultra
Steam
esknikola
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Iz nekog samo meni znanog razloga sam pre desetak dana prikačio LG smart TV na Wifi, naravno odmah se ažurirao software. Nisam od tada imao vremena i rekoh daj da pustim nešto sa fleke. Skinem film, .mkv naravno, kad ono, izbacuje da nije podržan format. A to je apsolutno nemoguće jer mi je ovo drugi LG TV sa Webos-om za redom i odgledao sam beskonačno .mkv fajlova. Krenem da gledam po netu rešenja i svi su kao u fazonu mkv nikad nije ni mogao na WebOS, konvertuje u MP4 npr.. Miskim nisam lud, bas ovaj film sam pre 20 dana pustio i prekinuo posle 10ak minuta.

Jel primetio ovo još neko? Ima li rešenja?

Rešenje je da puštaš stvari u mp4 kontejneru? :D

Da ne bi morao sve što skineš da neta prepakuješ ručno iz mkv kontejnera u mp4 kontejner pre kopiranja na fleš alternativa gledanja sadržaja sa fleša ti je da počneš da koristiš Plex server na kompu a na TV da instaliraš Plex app i gledaš te filmove tako što iz stream-uješ sa kompa na TV, u lokalnoj mreži.
Pa bi Plex server bio dovoljno pametan da "u letu" prepakuje video i audio u odgovarajući kontejner za WebOS krš. A takođe i da radi "transcode" audio iz jednog kodeka u drugi kodek kad navodeš da skineš nešto sa kodekom koji tvoj LG TV ne podržava, tipa DTS??

Plex rešava većinu problema jedino što to zahteva da ti komp bude upaljen dok gledaš nešto na TV-u...

Ma nije to problem, nego ne mogu da verujem da su *****ali nesto sa update-om fw-a na tv-u.
Na istom tv-u u drugoj sobi pusta bez problema. Taj tv se nije kacio na wifi od kad je kupljen.
Na kraju ce morati da radi neki convert tool. Problem je samo kad skinem seriju pa ima puno epizoda :)

Pokrenes Stremio kroz web browser i ne treba ti nista vise.

Kroz web browser da gleda filmove???
Kakav ti je to savet.

Koristi plex i ne moraš ništa da konvertujes.

Ufff potpuno sam zaboravio da pusta sa flesa... :rolleyes:
pa covece ti se samo patis sa tim, to je praistorija.

Instaliraj Plex i zaboravi na svoje probleme, on radi perfektno na WebOS

za plex/stremio postoje teme.

@bakara možda pušta preko deljenog foldera?

@nidzakv u kojim kodecima je materijal u tom mkv? možda je u pitanju kodek koji nije podržan

@bakara
@momsab

Ma sa fleša puštam, dobra fleskica, prebaci 5gb za manje od jednog minuta čini mi se. A plex cu definitivno morati, nego sam planirao na proleće neki NAS da kupim pa da tu sve nastelujem. Ali moraće ipak na WebOS..

Ne znam koji je kodek, pogledaću sutra, samo mi nije jasno kako radi na ne-ažuriranom televizoru a na ažuriranom nece. Još sam skidao neke starije ripove danas, neće ni jedan jedini da pusti. Sve je veoma čudno. Još znam da sam taj film prebacio na flesku pre ažuriranja tv-a i da je radio.

Ovaj EON box pusta film preko MX playera, ali mnogo secka, smece je izgleda. Još običan fullHD, nije 4K..

Jel mogu Plex na EON box-u? Android.

Hvala svima na odgovorima. Podešavam prvom prilikom.

Plex ne radi transcode DTS koliko znam. Samo Emby. Za LG TV jel.

Nazad
Vrh Dno