Šta je novo?

LG W2243s sa vertikalnim crvenim linijama

frenkyshka

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.09.2007
Poena
229
:S: Kao sto naslov kaze, na mom monitoru sam primetio na nekoliko mesta (mozda 7-8) vrlo tankih crvenih linija. Inace se linije najbolje uocavaju na sivoj pozadini dok recimo na crnoj ih upste nema. Jedna, na nekih 5cm od desne ivice, je nesto jasnija u odnosu na ostale. Nju i jos dve na levoj strani sam primetio pre par dana, danas vidim da ih ima vise, cak i po sredini. Mnogo me nerviraju jer se vide najbolje dok cekam kraj partije u WOT-u, inace kad zaginem slika je vise siva pa se vise primecuju (a cesto ginem na pocetku partije).
Ima li neko slicna iskustva, dal da reklamiram odmah ili da prvo probam na drugom kompu cisto da budem siguran da nije grafika?

Mogu biti vece kolicine mrtvih pixela, a moze biti da ti grafivka baca neke smetnje, probaj na drugom racunaru, ako bude isto onda ti je monitor gotov.

Ma nisu vece kolicine mrtvih piksela nego je linija duz ceke vertikale monitora. Na bordo pozadini se jos bolje vide i tacno uocavam 6 redova od po 3 linije (neke jasnije neke manje). Ko je rasturao display zna o cemu pricam, odprilike na tom rastojanju postoji nesto sto lici na magistralu, ne znam ni ja kako se zove.

Naravno, proveri prvo da li je graficka ili kabal.
Ako to nije slucaj odradi "screen shot", hardverski problemi se nece videti na slici, nakon toga (u slucaju da na slici nema anomalija) pokusaj malo da uvrces gornji deo moniotra, kontakti na LCD monitorima nisu lemljeni nego pod pritiskom daju kontakt.
U svakom slucaju ako je pod garancijom menjaj.

Screen shot sam vec probao, tako sam i utvrdio da je problem u monitoru. Od uvijanja nema nista, mnogo stegnut ovaj LG.

Vrh Dno