Šta je novo?

LG vs. Viewsonic ?

bofla

Slavan
Učlanjen(a)
06.05.2005
Poena
301
Pozdrav svima,

Citao sam benchov review LG Flatron-a W2452V-PF i razmisljam da zamenim moj 19" Samsung Syncmaster 931BF. Po svemu sudeci deluje kao solidan monitor bez nekih velikih zamerki.

Naleteo sam u medjuvremenu i na Viewsonic VX2433wm i citam sve pohvale o njemu, neki kazu da text zna da se zamulja, neki kazu da je sve ok. Jel ima neko iskustva sa nekim od ovih monitora da mi pomogne pri odluci ?

Ja imam kod kuce dva viewsonica...Prvi sam uzeo pre par godina, 20"...kontao sam da je ok...i onda pre godinu dana uzmem jos jedan 22"...Na poslu imam LG..i onda sam poceo da primecujem mane viewsonica..

1. Pozadinsko probijanje je jako...znaci kad stavis crnu pozadinu, po ivicama vidis kao beli ram..(mozda ce neko reci zasto nisam testirao monitor pre kupovine..jednostavno zato sto sam obican prosecan korisnik, i nije me interesovalo da sada idem i nosim kojekakve programe da testiram...a jos manje mi treba da se natezem sa prodavcima...)

2. Kad se upali screen saver i kad pomeris misa treba mu vecnost da se upali (ovo me ubija)

Ovog nista nemam kod LG-a na poslu. Na poslu sam imao LG 20" pa 22" i sada imam 24"...ne znam tacno koji su modeli.. Ovi viewsonic sto imam kod kuce su doduse slabiji od tog experta koji spominjes...moji su VG modeli...ali..mislim da ove mane su i na tom.. Mozda deluju smesno ove mane, ali veruj...meni strasno smetaju..

Moj glas ide za LG.

Poslednja izmena:
^ Pa jedna od glavnih razlika kod VG i VX modela je u tome sto VG generalno imaju vece probijanje svetla. Ja imam VX seriju i minimalno probijanje svetlosti je vidljivo jedino na crnoj i to ako se bas potrudim. Takodje zavisi koji model LGa imas na poslu jer zaista ne mozes da poredis profi seriju jedne firme sa najnizim slojem druge.

Ovim ne kazem da je Viewsonic bolji od LGa ili obrnuto, samo kazem da treba da se porede iste klase.

I da, problem koji si naveo pod 2. nema veze sa monitorom, vec sa ostatkom kompjutera.

Nazad
Vrh Dno