Šta je novo?

LG V60 ThinQ 5G

Ne bih se slozio da su im telefoni bili krsevi, naprotiv. Cela V serija je bila ok, ali preterali su ga malo u eksperimentisanju, a i cene su bile solidno jake. Isto, bili su poznati po tome sto im cena ekstremno brzo pada, tako da ta reputacija u startu ubija svaku prodaju, pogoto kad krenu sa nekom nenormalno cifrom. Sve u svemu, disali su na aparatima, sada doslo i gasenje..za mene steta.
V10, V20 su imali hardverske probleme, čak i V30 (informacija od člana koji ih je prodavao), tek su V40, V50 i V60 bez većih problema u tom smislu. Zato i jeste šteta što se sada povlače, da su doneli tu odluku pre nekoliko godina, u vreme raspad modela, bilo bi logičnije. Mada, nešto mi govori da će se vratiti u naredne 2-3 godine, previše je ovo bitno tržište da bi ga jedna velika i finansijski moćna kompanija zauvek napustila.

Pa ko bi posle "uskrsnuća" kompanije kupio njihov telefon? 99% ljudi ga ne bi kupilo iz milion razloga. Kako kupiti novi telefon od kompanije koja je generacijama imala ozbiljne hardverske probleme? Ja ne bih imao hrabrosti.

Malo sam skeptican po pitanju velikog come back-a gledajuci druge posrnule velikane tipa Balckberry i Nokia, mada su njih uzeli Kinezi, pa to vise i nije isto. Ako bi se LG vratio, sto se kaze, u svom vlasnistvu i zabo par dobrih telefona (kao G2) mozda bi i imao neku sansu. A sto se tice generacija i problema, pa evo Xiaomi ima 5 godina unazad problem sa ukljucivanjem displeja u toku razgovora na vecini modela, pa se razbijaju od prodaje. Uskocili su u svaki segment sa po 55 modela i prodaja mora da ide. LG izbaci 2 tel u 2 godine i na njima nista ne promeni u odnosu na prethodne (ne racunajuci ona krila i eksperimente), a udari ozbiljnu cifru..Takav pristup je u startu osudjen na propast.

Ljubav za moj najdraži V20 koji me je besprekorno služio 2 i po god... Dan danas otac ga koristi i sve radi bez problema osim što je baterija jako slaba. Jako mi je žao što zatvaraju mobilni sektor ali sami su krivi, realno.

Nazad
Vrh Dno