Šta je novo?

LG V50

Ja sam imao sve V serije. Sada cekam V50 iz Amerike, sa Sprint mreze, trebalo bi da radi ovde. V40 ide na prodaju.
LG nije odustao od V serije, sledeci je V70 sa Snapdragon 888 chipsetom, codename Rainbow.

Ja sam imao sve V serije. Sada cekam V50 iz Amerike, sa Sprint mreze, trebalo bi da radi ovde. V40 ide na prodaju.
LG nije odustao od V serije, sledeci je V70 sa Snapdragon 888 chipsetom, codename Rainbow.
Onda su odustali od serije G. To mi je rekao čovek u LG electronic za Srbiju kad sam nazvala povodom nekog sasvim drugog LG uređaja pa sam pitala i za telefone. To im je inače zvaničan sajt za sve LG proizvode i tu se nalaze krševi srednjeg segmenta koji se regularno mogu kupiti kod nas. On mi je rekao da se G serija neće više raditi, ja sam shvatila da se neće više ni V raditi ali eto ako ti kažeš da će se raditi i onda sam ja pogrešno razumela njega ali za G je sigurno. I reci mi ako okvirno bar znaš koliko taj v50 košta u Americi? Jer nije isto uzeti LG za američko tržište i LG za mađarsko ili koje god drugo u Evropi. Hvala...

Poslednja izmena:
Nije isto. Kupio sam na ebayu, 300 evra plus sigurno jos 100 evra na carinu i porez tako da je cena isto kao i ovde za EU model koji ti i preporucujem. Kada sam ja narucivao nije bilo ponude ovde i to je razlog zasto sam narucio iz USA.
Ne mozes da pogresis sa V50. V60 je noviji i puno veci model sto meni ne odgovara. Nadam se da ce V70 ponovo biti manji i tanji. Sto se mene tice velicina V30 modela je prava mera.
Srecno :)

Nije isto. Kupio sam na ebayu, 300 evra plus sigurno jos 100 evra na carinu i porez tako da je cena isto kao i ovde za EU model koji ti i preporucujem. Kada sam ja narucivao nije bilo ponude ovde i to je razlog zasto sam narucio iz USA.
Ne mozes da pogresis sa V50. V60 je noviji i puno veci model sto meni ne odgovara. Nadam se da ce V70 ponovo biti manji i tanji. Sto se mene tice velicina V30 modela je prava mera.
Srecno :)
Pa ja sam se poprilično usmerila ka V50. Samo treba još da presečem. To jest da moj divni telefon prodam. Čitala sam dosta recenzija za v50 i sve mi se sviđa. Potpuno se slažem sa tvojim komentarom po pitanju veličine.
Jedino nisam baš sigurna da je američki model isto što i mađarski model. Možda što se cene tiče - Da, ali što se kvaliteta tiče ne verujem.
Mislim da svi mobilni provajderi za američko tržište prave najbolje telefone, jer tamo imaju opasnu konkurenciju epla. I za azijsko, podrazumeva se.
PRIMER:
Uzela sam Samsung note 9 polovan mojoj dragoj bliskoj i mladoj rođaci. Američki model koji umesto Exynosa ima Snapdragon. Telefon je zver. Imala sam priliku da uporedim evropski model sa ovim američkim, meni kao prosečnom poznavaocu telefona je razlika više nego očigledno u korist američkog modela.
Baš bih volela američki model v50.
ali ne umem ja to preko interneta da naručim... Nikad ništa nisam naručivala preko interneta u inostranstvu... Moraću da vidim s nekim ko ima nekoga u Americi.

Ja sam moj V40 bio uzeo na eBay-u iz USA od tih prodavaca koji valjaju gomile telefona skinutih s mreze za male pare i vredi svakog dinara. Nedavno sam gledao bas V50 od istog prodavaca, stanje A, GSM unlocked i trenutna cena je 219.99 $, tu se pri check out-u dodaje postarina i vec tacno uracunat iznos carinskih troskova (eBay Global shipping program) ako saljete u zemlje gde je to regulisano i uglavnom sve ukupno izadje 295.63 $ sto je bagatela za ovaj model! Moj V40 sam bio tako narucio na adresu rodjaka u Nemackoj, stigao je za nekih 10 dana iz USA nista dodatno nije trebalo da se plati. Sad razmisljam da sacekam da V60 padne cena jos malo (trenutno je grade A 369$ + postarina i carina = ukupno 482$), pa cu vrv njega tako da narucim, zver od telefona, jos poboljsana verzija v50 i sa fantasticnom baterijom. Ako pise da je GSM unlocked, znaci da ce raditi i u celom svetu (pa i kod nas) na svim GSM mrezama bez problema, jedini poblem je sto nece raditi OTA update softwera, vec ko zeli update on ima da se bakce posto ce rucno trebati da stavlja kdz sa neta za tacno tu verziju modela koji imate. Sve ostalo je top. Telefon stize bez kutije i opreme, samo genericki punjac (ja koristim moj brzi original LG punjac od prethodnog modela kupjenog kod nas), pa ga je i tesko prepodati posto ljudi misle da ako je bez kutije i punjaca da je kraden. Ali za te pare je vise nego ok varijanta.

Capture+_2020-12-21-11-10-22.png
Capture+_2020-12-21-11-10-08.png

ali ne umem ja to preko interneta da naručim... Nikad ništa nisam naručivala preko interneta u inostranstvu... Moraću da vidim s nekim ko ima nekoga u Americi.

Nista komplikovano, jedino da bi izbegla troskove i komplikacije nase carine (mada mislim da ti prodavci uz USA ni ne salju za Srbiju) pa je najbolje da imas nekoga u inostranstvu, u EU, gde salju kroz taj eBay Global Shipping program i stavis njihovu shippig adresu i onda platis lepo sve unapred obracunate kompletne troskove na ebay-u putem PayPal-a i njima stize sve bez ikakvih dodatnih placanja, pa nek ti donesu kad dodju u Srbiju.

Poslednja izmena:
Hvala vam na svim uputstvima i odgovorima. Ali ja se stvarno ne bih sad usudila da otvaram profil na ebayu, pa da provaljujem kako šta funkcioniše, a čula sam da kad nemaš nijednu ocenu neće niko ništa ni da ti pošalje. Nemam nikoga u Americi ko bi došao uskoro.
Ali bih možda mogla da pokušam da ga nabavim od jednog tipa iz Švedske. Šta mislite, da li su modeli koji su rađeni za švedsko tržište dobri, odnosno sigurno nisu toliko dobri kao za američko, ali da li mislite da su bolji nego za mađarsko i ovaj istočni deo Evrope? Thx

To sto si uporedjivala Note seriju ima veze sa cipsetom, za evropsko trziste je to Exynos a za americko (i ne znam koja jos trzista, mozda samo njihovo) je Snapdragon verzija. Zato si osetila razliku u radu, a ne jer ima neke skrivene mane namenjene samo odredjenim trzistima.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

To sto si uporedjivala Note seriju ima veze sa cipsetom, za evropsko trziste je to Exynos a za americko (i ne znam koja jos trzista, mozda samo njihovo) je Snapdragon verzija. Zato si osetila razliku u radu, a ne jer ima neke skrivene mane namenjene samo odredjenim trzistima.
Da to mi je jasno, znam za čipsetove. Ako je samo do chipseta, veruj mi ja kao da sam gledala jedan model iz 2014 a drugi iz 2019, toliko je bila velika razlika.
No Ok n9, više me zanima šta misliš da li bi model iz Švedske bio bolji nego od ovih iz Subotice koji dopremaju iz Mađarske?

Sto je najgore, fuserisu sa Nutelom, ko sme da kaže da ne fuserisu i sa svime ostalim? Ništa me ne bi čudilo - od samo SoCa koji se lako binuje tokom proizvodnje pa sve do ekrana, baterije i sl.

Da to mi je jasno, znam za čipsetove. Ako je samo do chipseta, veruj mi ja kao da sam gledala jedan model iz 2014 a drugi iz 2019, toliko je bila velika razlika.
No Ok n9, više me zanima šta misliš da li bi model iz Švedske bio bolji nego od ovih iz Subotice koji dopremaju iz Mađarske?
Teorije su razne i misljenja oprecna po tom pitanju, a ne znam kako dokazati ista od toga.

Konkretno za slucaj Svedska/Madjarska ne verujem da postoje razlike, a i da postoje to svakako nikad neces znati. Iluzorno je razmisljati o tome.

Sto je najgore, fuserisu sa Nutelom, ko sme da kaže da ne fuserisu i sa svime ostalim? Ništa me ne bi čudilo - od samo SoCa koji se lako binuje tokom proizvodnje pa sve do ekrana, baterije i sl.
Jes i to što kažeš. Fušerišu i sa nutelom i sa milkom i sa deterdžentima, ma sa svim proizvodima fušerišu. Što ne bi i sa telefonima. Mi smo im verovatno tržište kao Nigerija.

Teorije su razne i misljenja oprecna po tom pitanju, a ne znam kako dokazati ista od toga. Konkretno za slucaj Svedska/Madjarska ne verujem da postoje razlike, a i da postoje to svakako nikad neces znati. Iluzorno je razmisljati o tome.
OK, hajde pokušaću da vidim da li taj dečko može da mi donese iz Švedske, ako ne može, onda ću kod Mađara. U USA stvarno trenutno nemam nikoga. U Koreji još manje. :)

Sad razmisljam da sacekam da V60 padne cena jos malo (trenutno je grade A 369$ + postarina i carina = ukupno 482$), pa cu vrv njega tako da narucim, zver od telefona, jos poboljsana verzija v50 i sa fantasticnom baterijom. Ako pise da je GSM unlocked, znaci da ce raditi i u celom svetu (pa i kod nas) na svim GSM mrezama bez problema, jedini poblem je sto nece raditi OTA update softwera, vec ko zeli update on ima da se bakce posto ce rucno trebati da stavlja kdz sa neta za tacno tu verziju modela koji imate. Sve ostalo je top. Telefon stize bez kutije i opreme, samo genericki punjac (ja koristim moj brzi original LG punjac od prethodnog modela kupjenog kod nas), pa ga je i tesko prepodati posto ljudi misle da ako je bez kutije i punjaca da je kraden. Ali za te pare je vise nego ok varijanta
,............

Nista komplikovano, jedino da bi izbegla troskove i komplikacije nase carine (mada mislim da ti prodavci uz USA ni ne salju za Srbiju) pa je najbolje da imas nekoga u inostranstvu, u EU, gde salju kroz taj eBay Global Shipping program i stavis njihovu shippig adresu i onda platis lepo sve unapred obracunate kompletne troskove na ebay-u putem PayPal-a i njima stize sve bez ikakvih dodatnih placanja, pa nek ti donesu kad dodju u Srbiju.

Apropo v60 čitala sam recenzije i gledala YouTube fajlove sa komparacijama za v 30 40 50 60... pa taj 60 je zver, jedino što je malo prevelik, ali kad sam uspela da progutam prvi za mene veliki telefon od 5,5 inča a do tad mi je mera bila 4,7, progutacu valjda i ovaj mob-tabl, a sve zbog zvuka koji je apsolutno savršen.
Dakle zvuk mu je mrak! Ne može da se poredi ni sa jednim prethodnim iz V serije. Možda može sa G7, ali je v60 kompletniji telefon overall.
Dakle jel moze ovako... ti kad budeš video da mu je pala cena (sve sa tim carinama i to sve da ispadne neka pristojna cifra), pošalji mi taj link sa ebay-a ili sa čega god, američki model bih ja preferirala, imam jednog tipa u Hrvatskoj pa može kod njega da stigne, ako ne može u Srbiju. Ali to moram ja da naručim, pa bih te zamolila za malo edukacije - kako se otvara profil, šta se radi dalje, gde se klikne za šta god, stvarno sam kao pala s Marsa kad su te stvari u pitanju.. Zato što je ovaj dečko iz Hrvatske potpuni laik za kompjutere i uopšte ga ne zanima to sve... internet narudžbine, pa ga ne bi smarala time, jer on zna manje od mene... Dakle ja bih morala sve da odradim i da njegovu adresu stavim da stigne kod njega.
To bi moralo da se desi u narednih npr. do 2-3 meseca najkasnije, jer će on doći kod mene u Beograd npr. početkom marta. Pa da mi donese fon tada.
PITANJA:
1) napisao si da "Telefon stize bez kutije i opreme". Zašto? Da li to tako treba? Nije meni problem punjač i USB kabl, nego sam pomislila da možda u pakovanju imaju neke super sluške... :) Pa mi greota da ih ne uzmem...
2) kažeš "... i onda platis lepo sve unapred obracunate kompletne troskove na ebay-u putem PayPal-a...". Treba mi malo edukacije na temu, nemam pojma ni šta eBay ni šta je PayPal.

PLIZ, zapamti me ovde na Benchu i možeš mi poslati privatnu poruku oko tih basic objašnjenja - kako naručiti nešto sa ebay-a, da ne davimo ljude po temama jer očigledno većina njih zna to da radi.
Hej stvarno V60 je bomba!
Progutaću veličinu! Moram! Zbog zvuka...
Samo daj da malo padne cena...
Ok?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno